Događanja

15.
studenoga 2023.
Srijeda u 10:00 sati
Predvorje Male dvorane

VIDEOIGRANJE S UMJETNOŠĆU

Srijeda U 10:00
Predvorje Male dvorane
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Besplatan ulazak
Besplatan ulazak
Projekt Videoigranje s Umjetnošću kroz pet dana održavavanja predstavlja inovativno i inspirirajuće iskustvo koje povezuje svijet videoigara s glazbenim obrazovanjem, posebno usmjereno prema tinejdžerskoj publici u dobi od 12 do 19 godina. Osnovna svrha tog projekta je smanjiti jaz između suvremene umjetnosti i mladih ljudi. 
 
U tom programu, sudionici će igrati videoigre, ali zanimljivost leži u tome što se neće koristiti uobičajenim kontrolerima za videoigre. Umjesto toga, rabit će prave glazbene instrumente, poput elektroničkih klavijatura, gitara i bubnjeva kako bi upravljali igrama. Ideja projekta je pružiti ciljanoj publici priliku da uče svirati instrumente igrajući igre inspirirane starim klasicima. 
 
Projekt je posebno prilagođen tinejdžerskoj publici, što ga čini relevantnim za njihove interese i potrebe. Cilj je potaknuti ih na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti i glazbi na kreativan i interaktivan način pružajući im priliku da istraže svoje talente i strasti. Taj projekt otvara vrata tinejdžerima za svijet umjetnosti i tehnologije spajajući tradicionalne i moderne aspekte na jedinstven način. 
 
Projekt je usmjeren prema osnovnim i srednjim općim i glazbenim školama na području Zagreba s ciljem približavanja suvremene umjetnosti i tehnologije tinejdžerima, a voditelji su glazbenici, koncertni umjetnici širokog spektra interesa i djelovanja Filip Merčep i Boy van Ooijen.

Ta nevjerojatna izložba uzbudljiva je prilika za sve školarce od 5. razreda osnovne škole nadalje, kao i od 1. razreda glazbene škole koji će otkriti kako mogu igrati videoigre rabeći prave instrumente. To nije samo zabavno, već i obrazovno iskustvo koje povezuje glazbu, tehnologiju i kreativnost na jedinstven način!

Izložba će se događati u predvorju Male dvorane Vatroslava Lisinskog od 15. do 19. studenoga 2023. u sljedećim terminima: 
 
Srijeda, 15. 11.
- od 10 do 13 sati - školske grupe (tri grupe s najviše 30 učenika)
- od 14 do 15 sati - otvoreno za građanstvo (najviše 30 osoba)
 
Četvrtak, 16. 11.
- od 10 do 13 sati - školske grupe (tri grupe s najviše 30 učenika)
- od 14 do 15 sati - otvoreno za građanstvo (najviše 30 osoba)
 
Petak, 17. 11
- od 10 do 13 sati - školske grupe (tri grupe s najviše 30 učenika)
- od 14 do 15 sati - otvoreno za građanstvo (najviše 30 osoba)
 
Subota i nedjelja, 18. i 19. 11. 
- od 10 do 15 sati - otvoreno za građanstvo (30 osoba po satu)
 
Predbilježbe za grupe primaju se na e-adresu marketing@lisinski.hr.