Događanja

27.
listopada 2021.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

RADE ŠERBEDŽIJA & ZAPADNI KOLODVOR
NE OKREĆI SE, SINE

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
21,00 € 158,22 kn
Ulaznice
21,00 € 158,22 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, i identifikacijsku ispravu.
 
Hollywoodska zvijezda i svestrani umjetnik dolazi u Lisinski u pratnji Zapadnoga kolodvora s novim pjesmama i starim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru, a večer će uveličati i istaknuti glazbeni gosti.
 
Naš proslavljeni glumac svjetskoga ugleda, pjesnik i glazbenik krajem prošle godine objavio je album Ne okreći se, sine na kojem je sudjelovala ekipa sjajnih glazbenika koju čine Mario Igrec (gitara), Dario Hleb (bas gitara), Borna Šercar (bubnjevi), Antun Stašić (violina, prateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubnjevi). 
 
Autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi vrhunski glazbenici poput Miroslava Tadića, Damira Urbana, Elvisa Stanića, Ante Gele, Tavitjan Brothers te Huseina Hasanefendića Husa, koji je autor prvog singla Eto pjesma, a i sam Šerbedžija stavio je autorski potpis na pjesmu Šeherezada, koju je posvetio prerano preminulome slovenskome kazališnom redatelju Tomažu Panduru. Naslovnu pjesmu albuma, naslovljenu prema kultnome Bauerovom filmu iz 1956. godine, Šerbedžija je napisao još 1989. godine na glazbu Gabora Lengyela, a Mario Igrec napravio je novi aranžman. 
 
Na album su uvrštene i dvije suradnje: s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi Otkako te ne volim te s Darkom Rundekom u njegovoj pjesmi Na nešto me sjeća taj grad, koju su prethodno obojica snimili s Arsenom na njegovu albumu Dueti-Dueli iz 2006. godine. 
 
Gosti na koncertu bit će Gabi Novak, Damir Urban, Maja Posavec, Matija Dedić i Vlado Kreslin.
 
Šerbedžijini nastupi uvijek su intimne glazbeno-scenske avanture posebnog senzibiliteta ispunjene vrhunskom glazbom i dubokim emocijama koji ne blijede u sjećanjima onih koji su ih doživjeli. 

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa.