Događanja

15.
studenoga 2023.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

NAJBOLJI HRVATSKI TAMBURAŠI –
NOSTALGIJA

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
16,00 €
20,00 €
24,00 €
Ulaznice
16,00 €
20,00 €
24,00 €
Nakon prošlogodišnja dva rasprodana koncerta kojima su proslavili 35 godina profesionalnog djelovanja na glazbenoj sceni, Najbolji hrvatski tamburaši vraćaju se u Lisinski!
 
Koncertom koji nosi naziv Nostalgija sve će poklonike tamburaške glazbe počastiti svojim dobro znanim hitovima, ali i nekim davno snimljenim, a pomalo zaboravljenim pjesmama koje bude nostalgiju za danima ponosa i slave, rodnom kraju te mladosti. 
 
Najbolji hrvatski tamburaši dosad su objavili više od 30 glazbenih albuma s više od 300 skladbi, čime su dali izniman doprinos promidžbi novoskladane hrvatske narodne glazbe te ostavili neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. To potvrđuje i sedam diskografskih nagrada Porin, kao i nagrada Cesarica za najbolju tamburašku pjesmu 2018. godine. 
 
Njihov se doprinos posebno osjetio za vrijeme Domovinskog rata, kada su njihove domoljubne pjesme odzvanjale prvim crtama bojišnice te, po mišljenju vojnih stručnjaka, u to vrijeme djelovale kao „topovske bitnice“ i hrabrile hrvatske heroje te nenaoružani hrvatski narod.
 
Stoga će i koncertom Nostalgija, koji će biti održan u ozračju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, odati pijetet svima onima koji su položili svoje živote za slobodu, ali se i prisjetiti svih onih lijepih dana provedenih uz tambure. 

Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.