Događanja

23.
rujna 2024.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

JOSÉ CARRERAS

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
119,00 €
139,00 €
159,00 €
Ulaznice
119,00 €
139,00 €
159,00 €
JOSÉ CARRERAS
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
DAVID GIMÉNEZ, dirigent
MARTINA ZADRO, sopran
 
José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog gdje će, u pratnji Zagrebačke filharmonije, izvesti neke od najpoznatijih arija i pjesama. 
 
Carreras je svjetski poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija te interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija. Rođen u Španjolskoj, svojom je iznimnom umjetnošću osvojio srca publike diljem svijeta.
 
Tijekom izuzetno uspješne karijere, Carreras je ostvario preko 60 uloga na pozornici i u studijima. Njegov glas, koji se ističe po izvanrednoj toplini i izražajnosti, zarobio je pozornost slušatelja diljem svijeta. Carreras je također postigao impresivne prodajne brojke s više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka, što ga čini jednim od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.
 
Ono što ga čini posebnim, nije samo njegov glas već i nevjerojatan doprinos u borbi protiv leukemije. Nakon što je sam preživio ovu tešku bolest 1987. godine,  osnovao je Međunarodnu zakladu Jose Carreras s ciljem pružanja podrške istraživanjima i liječenju te bolesti.
 
Nakon oporavka pronašao je novu ulogu kao popularizator opere. Kao strastveni ljubitelj nogometa, došao je na ideju da osnuje Tri tenora u povodu otvaranja Svjetskog prvenstva 1990. u Italiji. On i njegovi prijatelji Plácido Domingo i Luciano Pavarotti namjeravali su održati jedan koncert, ali zbog ogromne popularnosti nastupali su još 30 puta zajedno, ostvarivši ogromne rekorde - koji su i danas nedostižni u klasičnoj glazbi.
 
Dirigent David Giménez poznat je po izvanrednom razumijevanju glasa, a s Carrerasom je već održao brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Njegovo vodstvo osigurat će besprijekornu izvedbu i nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje.
 
Uz Carrerasa, čaroliji večeri izvanrednim glasom i interpretacijom pridonijet će posebna gošća, sopranistica Martina Zadro.
Studenti i umirovljenici ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok njihova pratnja ostvaruje 20 % popusta na cijenu ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.