Novosti

5. studenoga 2019.

U prodaji ulaznice za generalnu probu koncerta ciklusa Lisinski subotom!

Zbog velikog interesa publike, u prodaju su puštene ulaznice za generalnu probu koncerta ciklusa Lisinski subotom!
 
Generalna proba održat će se u petak, 8. studenoga u 13 h, a ulaznice po cijeni od 40 kn (10 kn za učenike i studente) možete nabaviti na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane. 
 
Radi se o koncertu povodom 350 godina Sveučilišta u Zagrebu i ususret 250. obljetnici rođenja L. van Beethovena na kojem sudjeluju Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Capella Odak, solisti: Darija Auguštan (sopran), Emilia Rukavina (mezzosopran), Roko Radovan (tenor), Miha Bole (bas), pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka te zborovođe Jasenke Ostojić.
 
Velika je to uvertira za 250. obljetnicu rođenja jednoga od najvećih skladatelja u povijesti glazbe uopće, Ludwiga van Beethovena (1770. – 1827.), koja će se obilježavati diljem svijeta, posebice u njegovu rodnom Bonnu koji će cijele sljedeće godine biti središte poklonika djela toga glazbenog velikana. U zagrebačkom hramu glazbe taj će događaj obilježiti nadahnute mlade snage Simfonijskog orkestra i zbora Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu koje će pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka izvesti legendarnu Devetu simfoniju u d-molu, op. 125.