Novosti

23. prosinca 2021.

U ožujku baletni rock-spektakl Radio & Juliet!

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča ispričana uz glazbu popularnog britanskog benda Radiohead gostuje 19. ožujka 2022. godine u Lisinskom.
 
Suvremena i originalna baletna interpretacija Radio & Juliet nastala je na ideji Shakespearova najpoznatijeg djela Romeo i Julija uz kultne pjesme rock-benda Radiohead.
 
Balet odvažne koreografije svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga smješten je u moderno doba, isprepleten metaforama i simbolima koji spajaju profinjenu ženstvenost i mušku moć kroz vrhunsku plesnu izvedbu i poseban senzibilitet. 
 
Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i dijelom u samom nazivu. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu 11 pjesama Radioheada, primarno s albuma „Kid A“ i „Hail to the Thief“.
 
Ključno pitanje ovog intrigantnog djela glasi: „Što bi se dogodilo da si Julia nije oduzela život?“
 
Ovo je jedinstveno uprizorenje s ogromnim uspjehom obišlo SAD, Kanadu, Brazil, Nizozemsku, Italiju, Rusiju, Izrael, Australiju, Singapur, Koreju i mnoge druge zemlje svijeta, a u njemu će podjednako uživati i ljubitelji suvremenog baleta i obožavatelji Radioheada koje će oduševiti ova izuzetna simbioza. 
 
Ulaznice po cijenama od 150, 170, 220, 240, 270 i 300 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.