Novosti

25. ožujka 2019.

Ovogodišnje Večeri na Griču u posjetu Muzeju za umjetnost i obrt

38. izdanje Večeri na Griču i ove će godine ugostiti virtuozne glazbenike, ali na novoj adresi - na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt od 3. do 18. lipnja.
 
Devet vrhunskih koncerata koje organizira Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog Zagrepčanima i njihovim gostima nudi klasičnu, jazz, evergreen i popularnu glazbu istaknutih ansambala i solista u osebujnom prostoru Ljetne pozornice Muzeja za umjetnost i obrt.
 
Nakon Klovićevih dvora, glazbeno putovanje smješteno je u još jedan prostor neponovljivog ugođaja, pod otvorenim nebom, gdje se romantičnost i intimnost atmosfere stapaju s razigranom glazbenom bravuroznošću izuzetnih izvođača u nezaboravan doživljaj i izrazitu dojmljivost.
 
Podnaslovljene 'Na službenome putu', u dva tjedna trajanja (i) ovogodišnje će Večeri na Griču predstaviti osebujne glazbene umjetnike originalnih izričaja iz Hrvatske i Europe.
 
Najuzbudljiviji službeni put u središte Glazbe
 
Večeri na Griču otvorit će 3. lipnja kreativni vizionari klasične glazbe Janoška Ensemble. Dva dana kasnije nastupit će uzbudljiv britanski a capella sekstet The Queen's Six, koji živi u dvorcu Windsor i redovno nastupa pred kraljevskom obitelji. Potom nas očekuje svestrani nagrađivani pijanist i skladatelj Matej Meštrović sa svojim projektom Expresto, te raspjevana obitelj Surian s izvedbama songova iz legendarnog mjuzikla Jalta, Jalta.
 
U sklopu programa čast je najaviti i nastup velemajstora usne harmonike Gianluce Littere i Double Breath Jazz Quarteta.
 
Mlade snage, odnosno mladi glazbeni geniji koji će 14. lipnja iznimno otputovati na nastup u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog su violončelistica Latica Anić i pijanist Lovre Marušić uz Zagrebačku filharmoniju i maestra Vetona Marevcija, a senzacionalan njemački dječački zbor Augsburger Domsingknaben koncert će održati u Crkvi sv. Blaža.
 
Pretposljednji koncert na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt održat će švicarska pijanistica i skladateljica, nekadašnji wunderkindRahel Senn, dok će 'službeno putovanje' ovogodišnjih Večeri na Griču završiti 18. lipnja s nastupom istarske vile, kantautorice, pjesnikinje i glumice Elis Lovrić.
 
Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 100 kn potražite na blagajnama Lisinskog, blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te na internetskim stranicama www.lisinski.hr i www.ulaznice.hr.