Novosti

3. studenoga 2017.

Mia Dimšić - Božićni koncert za male i velike

Pjevačica i kantautorica Mia Dimšić svojim je talentom i pjesmama vrlo brzo osvojila široku publiku te potpuno opravdala naziv pjevačke senzacije.
 
Debitantska pjesma Budi mi blizu na vrhovima je top-lista, a da na Miju treba itekako računati potvrdila je pjesma Slobodna. No pravi, veliki uspjeh postigla je hitom Život nije siv u srpnju 2016. godine, kojim je debitirala na Splitskom festivalu.
 
Diskografski glazbeni put Mije Dimšić počeo je sasvim nenadano 2014. godine, kad kao sudionica kulturne turneje po Kanadi i SAD-u upoznaje svojega današnjeg suradnika, menadžera i koautora Damira Bačića. Već 2015. potpisuje ugovor s Croatia Recordsom, a s obzirom na to da je
 
Mijina nagla popularnost logično vodila do prvog albuma, na prvi dan proljeća 2017. godine objavljen je debitantski studijski album Život nije siv. U idućih nekoliko tjedana dominirao je top-listama najprodavanijih albuma, a svi ti diskografski uspjesi donose Miji i lijepa priznanja; posebno se ističu četiri nominacije za nagradu Porin te naposljetku i osvojeni Porin u kategoriji za najbolji videobroj, zatim nagrada Hrvatske diskografske udruge za Najboljeg novog izvođača 2016., nagrada televizije CMC za najbolju izvođačicu 2016. godine i nagrada Moj prvi Music pub – Pjevačica 2016. emisije Music pub Zlatka Turkalja Drugog programa Hrvatskoga radija.
 
Potkraj iste godine samostalnim koncertom uveličala je 43. obljetnicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Tada su uz nju nastupili ugledni glazbenici i kolege: Zvonimir Glibušić, Nenad Dujmić, Dario Hleb, Danijel Peršić, Ante Gelo, Domagoj Pavin, Franciska Perković i gudački orkestar. Snimka toga koncerta objavljena je na DVD-u, a uz CD s Mijinom hitovima Bezimeni, Život nije siv, Budi mi blizu i Slobodna pobudila je veliko zanimanje publike pa je njezin prvijenac objavljen i u vinilnom izdanju.
 
Godina 2017. počela je nastupom na Zagrebačkom festivalu. Uslijedila su predstavljanja na Festivalu zabavne glazbe Split, CMC festivalu u Vodicama i Slavonija festu – CMC200 u Slavonskom Brodu. Gostovala je i na Međunarodnom festivalu RadioCity u Milanu (Italija) u travnju te u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, u rujnu.
 
Kako se približavaju božićni blagdani, s radošću možemo reći da je u pripremi Mijin album božićnih pjesama; ujedno najavljujemo i veliki božićni koncert u Lisinskom. Koncert pod motom Život nije siv namijenjen je malima i velikima, a bit će održan u nedjelju, 3. prosinca 2017. godine.