Novosti

14. veljače 2020.

Marina Tomašević slavi 35 godina samostalne karijere

Popularna Zadranka u Lisinskom će 29. travnja izvesti svoje najveće hitove i ugostiti brojne glazbene umjetnike poput Jacquesa Houdeka, Šime Jovanovca, Klape Maslina i drugih.
 
Kad nečija karijera traje četrdesetak godina, teško je izdvojiti pjesmu ili trenutak u karijeri koji najviše odredi pojedinog pjevača. 
 
Marina Tomašević rođena je u Kumanovu, gdje joj je otac bio privremeno zaposlen, a odrastala je u Zadru. Još kao četverogodišnja djevojčica, s roditeljima se vraća u Zadar. Nakon 15 godina bavljenja glazbom i pjevanja s bendovima i kao solistica, 1989. godine, na poziv Tomislava Ivčića, njezina dugogodišnjeg prijatelja i mentora, odlazi u Zagreb, gdje započinje njezin diskografski rad. 
 
Nakon prerane smrti Tomislava Ivčića, Marina započinje suradnju s Rajkom Dujmićem. Iz te suradnje nastaje album „Nedjelja popodne“, na kojem, osim Rajka Dujmića, sudjeluju i ostali priznati tekstopisci: Nenad Ninčević, Alka Vuica i drugi. 
 
Godine 1999. upoznaje glazbenog autora Marka Tomasovića, te u suradnji s njim 2000. godine nastaje album „Ja sam tvoja žena“, s istoimenim hitom koji je na Dori dobio visoke ocjene. S tog albuma mnoge se pjesme mogu izdvojiti, poput Moj život si bio, pjesme koja je 2002. godine osvojila 1. mjesto na svjetskom Internet festivalu, u konkurenciji 72 zemlje svijeta, gdje su sudjelovala imena poput Celine Dion, Faith Hill i mnogi drugi, te pjesma Odnio je Bože dio mene gdje joj je gost u pjesmi poznati glumac Goran Višnjić itd.
 
Od 2000. godine, Marina redovito snima nove pjesme te u tom periodu nastaju divne suradnje s klapama, poput klape „Maslina“ (pjesma Da nam nije pisme Dalmatine), Vinkom Coceom s pjesmom Plovila mala barka, pobjednicom festivala Zadarfest 2005., te osim s Tomasovićem, nastaju suradnje i s drugim autorima. 
 
Godinu 2004. treba posebno izdvojiti, jer u suradnji s „Iločkim Podrumima“, te aranžerom Antoniom Zadrom, Marina snima svoj prvi od dva albuma pod nazivom „Za dušu“, podijeljen u 5 mikseva, s raznim hitovima koji su nastali u zadnjih četrdesetak godina. Polučivši dobar rezultat prijašnjeg, u suradnji s Croatia Records, Marina snima i drugi CD s još 4 miksa, a sve zajedno pod nazivom „100 minuta fešte“
 
Zahvaljujući suradnji s kolegom Šimom Jovanovcem i njegovom producentskom kućom Multi Music Media, prošle godine izlazi Marinin album „The best of collection“.
 
Kao vrhunska zabavljačica i pjevačica, Marina je od 1981. godine pa do danas vrlo rado viđena gošća u dijaspori i nebrojeno je puta obišla SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Njemačku, Švicarsku, Austriju, Švedsku i Belgiju. 
 
Uz glazbu, zaljubljena je i u slikarstvo, a nedavno je ostvarila i status slobodnog umjetnika za likovno stvaralaštvo.
 
Na velikoj glazbenoj proslavi u Lisinskom, Marini će se na pozornici pridružiti Klapa Maslina, Jacques Houdek, Antonella Malis, Goran Grgić, Šima Jovanovac,  Matko Jelavić, Ive Županović, Grupa FORUM, Calypso i TS Žeteoci.
 
Ulaznice za koncert, po cijeni od 100 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.