Novosti

24. lipnja 2020.

J.R. August dolazi u Lisinski

Jedna od najistaknutijih ličnosti domaće kantautorske scene 15. listopada nastupit će u Lisinskom uz orkestar i zbor.
 
J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, naša je vodeća nova glazbena zvijezda, prema mišljenju kritičara, predodređena za međunarodni uspjeh. Njegov impresivni debitantski album Dangerous Waters oduševio je publiku i kritiku, postavši najprodavanijim domaćim albumom u prvom tjednu nakon objave, što dosad nije uspjelo nijednom hrvatskom izvođaču koji pjeva na engleskom jeziku.
 
Ove je godine J.R. August osvojio tri Porina, postavivši dva presedana u povijesti te nagrade: najbolji novi izvođač godine osvojio je nagradu za album godine koji je, k tome, u cijelosti snimljen na engleskom jeziku. Osvojio je Porina i za najbolji album alternativne glazbe te nagradu radijske emisije Music Pub za najbolji album. Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojio je nagrade za album godine, najboljeg novog izvođača i najboljeg izvođača rock glazbeDangerous Waters također je nominiran za nagradu IMPALA za europski indie album godine.
 
J.R. August svoj je izričaj brusio, između ostalog, nastupajući kao prateći glazbenik u čuvenim klubovima Los Angelesa. Da je riječ o talentu međunarodnog potencijala, potvrđuje činjenica da ga je britanski bend Coldplay predstavio na svojoj internetskoj stranici kao obećavajućeg mladog glazbenika. 
 
Velikog talenta i iznimne muzikalnosti, J.R. August je glazbenik koji s lakoćom publiku uvodi u svoj zavodljiv svijet u kojem njegov prepoznatljiv falset pripovijeda fantastične glazbene priče iz šuma, planina i rijeka kojima se nadahnjuje. 
 
U Lisinskom će predstaviti svoj nagrađivan prvijenac Dangerous Waters, stilski raznolik i zvukovno autentičan album koji ga predstavlja kao izuzetno zrelog glazbenika koji svu svoju harmonijsku i aranžmansku raskoš majstorski umotava u maštovite glazbene avanture.
 
Njegove su pjesme i elegične i sanjive, i dinamične i ritmične, i folk i jazzy i bluesy, a punim će sjajem svaka od njih zablistati u veličanstvenom ambijentu Lisinskog, gdje će se J.R. Augustu pridružiti orkestar i zbor.
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 100, 120, 140 i 160 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.