Novosti

16. travnja 2021.

Intervju: J.R. August

Što sprema kantautorska zvijezda J.R. August za koncert u Lisinskom, kako provodi vrijeme u kojem je vrlo malo druženja i nastupanja, što ga veže za Lisinski...
 
- Iako je interes publike velik, Vaš prvi koncert u Lisinskom nekoliko je puta nažalost morao biti odgođen zbog epidemioloških mjera i potresa koji je oštetio našu Dvoranu. Koliko je pandemija koronavirusa poremetila Vaše profesionalne planove?

J.R. August: U prošlih godinu dana imali smo desetak nastupa, što je za 2020. jako puno! To se dogodilo zbog toga što je u profesionalnom smislu u 2020. sav moj kantautorski rad u zadnjih deset godina isplivao na površinu. Da je godina bila "normalna", taj broj bi bio sigurno dva ili tri puta veći.

- Zbog čega Vam je najviše žao što je moralo biti otkazano ili odgođeno zbog pandemije na Vašem koncertnom kalendaru?

J.R. August: Najviše mi je žao upravo zbog Lisinskog. Taj koncert si želim otkad sam bio dijete!

- Kako ste iskoristili ovo vrijeme rijetkih koncerata i fizičke distance? Kako se to odrazilo na Vašu rutinu i stvaranje?

J.R. August: Još više sam se povukao u stvaranje (a time i u sebe) i sav zarađeni novac od autorskih prava i ušteđevine uložio sam u kućni studio koji sam si napravio u radnoj sobi. Na početku sam bio preplavljen emocijama jer je to još jedna od stvari koje sam oduvijek želio, a sad, nakon nekoliko mjeseci, radim po cijele dane i uživam u svakoj sekundi!

- U Lisinskom nastupate 12. listopada. Što pripremate za taj dugo iščekivani nastup?

J.R. August: Publika može očekivati koncert nabijen emocijama, to je sigurno! Nismo jako dugo svirali zajedno i najvjerojatnije ću vidjeti zbor i bend na probi tek u svibnju, prvi put nakon listopada prošle godine!

- Koliko ste često prije lockdowna imali običaj posjećivati Lisinski?

J.R. August: Često! Jedno vrijeme dok sam studirao i živio u Zagrebu svaki sam tjedan, utorkom ili srijedom, čini mi se, išao na koncerte klasične glazbe.

- Pamtite li po nečem osobitom neke od tih koncerata?

 J.R. August: Da! Ta serija koncerata je bila nešto najljepše što sam u životu doživio i čuo!

- Postoji li neki umjetnik kojem se divite i jako biste voljeli da ga ugostimo u Lisinskom?

J.R. August: Odmah mi je na pamet pao Jacob Collier! Mislim da je on idealan za Lisinski! Mnogi ga zovu Mozartom 21. stoljeća, a ja se djelomično i sam slažem s tom tvrdnjom.

- Osim koncerta u Lisinskom, kakvi su Vam planovi za budućnost? Imate li već mnogo toga isplaniranoga unaprijed?

J.R. August: Imamo isplanirane koncerte u lipnju i srpnju po Hrvatskoj i svi držimo palčeve da se oni i realiziraju!
 
 
Podsjećamo da ulaznice kupljene za koncert 17. travnja i ranije odgođen termin vrijede za novi datum koncerta J.R. Augusta. Povrat ulaznica moguć je na prodajnom mjestu gdje je ulaznica kupljena, na blagajni Lisinskog ili na podrska@ulaznice.hr, isključivo u roku 60 dana od dana promjene termina koncerta - 31. ožujka 2021. 
 
foto: Slaven Janđel