Novosti

13. travnja 2021.

Gudački kvartet Rucner u Lisinskom ugošćuje učenike sisačke glazbene škole

Gudački kvartet Rucner u sklopu ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba – Proljeće“ u Maloj dvorani Lisinskog večeras ugošćuje učenike Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska.
 
Mladi glazbenici Sara Kolar (violončelo), Josip Ivšić (saksofon) i Ana Maria Topalović (klarinet) učenici su potresom teško stradale glazbene škole iz Siska, a kvartetu Rucner pridružit će se u izvedbi koncertnog programa s djelima Haydna, Magdića, Matza, Schumanna i drugih velikana klasične glazbe.

Tako će se na programu uz Ptičji kvartet Josepha Haydna naći i Uskrsne varijacije Josipa Magdića, nedavno preminulog hrvatskog skladatelja, koji je ovo djelo svojevremeno posvetio upravo Gudačkom kvartetu Rucner. 

„S predstojećim koncertom, naš ciklus koncerata komorne glazbe 'Četiri godišnja doba' ulazi u svoju 19. sezonu. Ovoga puta, posebnu pažnju želimo posvetiti našim gostima iz Glazbene škole Frana Lhotke. Naime, teškim oštećenjima nastalim u nedavnom potresu u Sisku, Petrinji, Glini i okolnim mjestima, više od 300 mladih glazbenika ostalo je bez svoje glazbene škole“, naglašava violončelistica Snježana Rucner, te dodaje da će u sklopu koncerta publici biti prikazan i glazbeni video-spot koji je u veljači sniman u suradnji violončelistice Ane Rucner i učenika Glazbene škole Frana Lhotke, na lokaciji škole u Sisku. Spot je dio kampanje Zajedno za Glazbenu koju su pokrenuli profesori Glazbene škole Frana Lhotke, sa svrhom prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji.

Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 60 kuna dostupne su na blagajni Lisinskog ili online na www.ulaznice.hr.