Novosti

19. lipnja 2019.

Elis Lovrić očarala publiku u velikom finalu Večeri na Griču

Jedinstven izričaj, istančana emocija uz pregršt iskrenosti i neodoljiv osmijeh na licu – Elis Lovrić u Muzeju za umjetnost i obrt održala je posljednji koncert ovogodišnjih Večeri na Griču – na službenome putu!
 
Nakon osam uspješnih koncerata renomiranih svjetskih i domaćih glazbenika, za veliko finale ostao je jedan od najljepših koncerata ove sezone. Ljepotu zvuka podržavala je i posebna atmosfera ambijenta Ljetne pozornice Muzeja za umjetnost i obrt koja je bila dodatna inspiracija ovoj nadasve zanimljivoj umjetnici kako bi svaku otpjevanu notu nesputano mogla proživjeti zajedno s oduševljenom publikom.
 
Osmijeh na Elisinom licu toliko je zarazan, prebiranje po žicama gitare ispunjava dušu pozitivnim vibracijama dok toplina njezina glasa prožima svaki, pa i najskriveniji kutak ljudskog srca, nadahnjuje ga, čini čarobnim, ispunjenim, zadovoljnim, smirenim.
 
Na pozornici je blistala posebnim sjajem, jednako kao dirnuta publika koja se nije libila pustiti koju suzu, ganuta proživljenom ljepotom.
 
Osim zanimljivosti labinjonske cakavice, zvukovi rodne joj Istre obogaćeni su gajdama, mihom i dvojnicama kojih se primio Stjepan Večković, čime je večer, koja će se još dugo prepričavati, bila potpuna.
 
Žar u očima ove svestrane umjetnice veliki je užitak doživjeti, uz iskrene priče iz njezina uzbudljivog života koji pretvara u najljepši oblik – glazbu.
 
Tako je službenom putu Večeri na Griču ove sezone došao kraj. Do sljedeće, uz mnogo glazbenih pozdrava iz Lisinskog.
 
 
foto: Tugomir Hrabrić