Novosti

15. studenoga 2017.

Cameristi della Scala - svjetska karijera edukativnog karaktera

Koncerti umjetnika milanskog opernog hrama oduševljavaju koncertnu publiku diljem svijeta, ali imaju i jednu posebnu ulogu - uvesti mlade u fantastičan svijet klasične glazbe!
 
Cameristi della Scala  svake godine izvode posebne koncerte prilagođene djeci. Takvi programi nimalo se ne razlikuju u kvaliteti od ostalih koncerata te pružaju poseban doživljaj uz mnogo zanimljivosti. Jedan takav koncert održao se i  29. listopada ove godine u Italiji, kada je poseban naglasak bio na drvenim puhaćim instrumentima. Svaki je glazbenik izveo najpoznatija djela napisana upravo za taj instrument. Također su premijerno izveli djelo "Gattomachia", talijanskog skladatelja Orazia Sciortina - glazbenu bajku napravljenu prema priči španjolskog pisca Lope de Vega.

U sklopu ciklusa Lisinski subotom nastupit će 25. studenog. Zagrebačka će publika uživati slušajući obrade tema iz Falstaffa za violinu, violončelo i orkestar Giovannija Avolija, Trubadura za violinu i orkestar Camilla Sivorija, Aide za violončelo i orkestar Luigija Mancinellija, Traviate za violinu i orkestar Antonija Bazzinija i druge. Zasigurno će to biti koncert za pamćenje.