Novosti

27. listopada 2019.

Bruce Dickinson održao trosatno životno predavanje u Lisinskom

Frontmen najvećeg svjetskog heavy metal benda, Bruce Dickinson, izazvao je veliko ushićenje ispričavši impresivnu životnu priču na pozornici Lisinskog.
 
Dvorana je puna tri sata s velikom pozornošću upijala svaku riječ velikana. Dočekan je glasnim ovacijama obožavatelja koji su samo za tu priliku pristigli iz raznih krajeva Hrvatske, ali i susjednih država, kako ne bi propustili doživljaj velikog idola u jednom potpuno drugačijem izdanju.
 
Zanimljivosti koje nisu stale u njegovu autobiografiju “What Does This Button Do?” otkrio je u trosatnom stand-up showu u Lisinskom, pruživši tako priliku publici da sazna kako je i zašto uspio u raznim granama industrije, jer on nije samo pjevač Iron Maidena, on je pilot, pivar, mačevalac, povjesničar…
 
Prepoznatljivo karizmatičan, iznimnih naratorskih vještina, dinamičan je život, prepun uspona i padova, obogatio velikom dozom simpatičnog humora, na trenutke sarkastičnog, no svaki put iznenađujuće iskrenog. Odabrao je najzanimljivije životne priče, ključne trenutke djetinjstva koje su utjecale na njegov današnji karakter, shvaćanje uspjeha i svjetske slave, otkrivši svoju neizmjerno empatičnu narav zbog koje, bez obzira na sve, još uvijek stoji čvrsto na zemlji.
 
Kratko se osvrnuo i na legendarno gostovanje u Sarajevu za vrijeme opsade, kada, kako je rekao, nije bio ni svjestan stvarne opasnosti, te vlastitu bitku s rakom koji je, srećom, uspješno pobijedio uz prihvaćanje činjenice kako je život uistinu nepredvidljiv te mnogo toga ovisi isključivo o pukoj sreći pojedinca.
 
Nakon dva sata stand-upa, posljednji je sat gostovanja proveo odgovarajući na pitanja posjetitelja u kojima je otkrio kako planira objaviti solo album i promovirati ga na turneji, no ne zna kada točno. Rekao je kako mu je velika želja nastupiti u pulskoj Areni, jer obožava energiju koju takva povijesna mjesta nose.
 
Oduševila ga je i energija dvorane Lisinski, pa je, uvidjevši prednosti vrhunske akustike dvorane i otkrivši ljubav prema glazbi srednjega vijeka, na posljednje je pitanje odgovorio bez mikrofona. Publici je otkrio tajnu ljepote stvaranja glazbe i čaroliju odjeka ljudskog glasa otpjevavši pjesmu Revelations. Na samom je kraju tako ostavio sve bez daha, te se skromno i kratko, praćen gromoglasnim ovacijama, pozdravio s vjernom, zahvalnom i oduševljenom publikom.
 
Neprocjenjivo iskustvo intimnog doživljaja svestranog velikana, osebujnog čovjeka. Životna lekcija profesora Brucea Dickinsona u trajanju od puna tri sata, koja je, poput velikog blaga, zapisana u povijesti dvorane te još jedna u nizu potvrda neprocjenjivog iskustva jedinstvenih gostovanja svjetskih velikana koji s velikim entuzijazmom staju na pozornicu Lisinskog.
 
 
foto: Buga Cvjetanović