Novosti

30. prosinca 2021.

Blistava proslava Dana Dvorane uz Tomislava Mužeka i poseban program

Lisinski je zabljesnuo na svoj veliki dan uz nastup našeg proslavljenog tenora koji je uz pratnju Tria i Zagrebačkog kvarteta saksofona u posebnom blagdanskom duhu izveo božićne pjesme, najljepše kancone te čuvene filmske melodije i jazz-standarde.
 
Prije početka ovog spektakularnog glazbenog slavlja, posjetiteljima se obratio ravnatelj Lisinskog koji je zahvalio publici zbog koje Dvorana postoji već 48 godina. 
 
Tomislav Mužek je sa svojim Triom, koji čine vrsni glazbenici Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovec, oduševio publiku maestralnim izvedbama pjesama poput Parlami d'amore, Mariù, Torna a Surriento, Smile, Sway i sl. 
 
Zagrebački kvartet saksofona, sastavljen od četiriju profesora s muzičkih akademija: Dragana Sremca, Gorana Merčepa, Saše Nestorovića i Matjaža Drevenšeka, pratio je Mužeka u prekrasnim melodijama poput  I’m Through With Love, The Way You Look Tonight i drugih, u sjajnim obradama Saše Nestorovića.
 
Dan dvorane Lisinski, koji se obilježava 29. prosinca, na dan kada je 1973. godine svečano otvorena Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, vrhunac je kalendarskih događanja, kao i svečani oproštaj od stare godine koju ispraćamo uz vrhunske umjetnike kroz najljepšu svjetsku i domaću glazbu.
 
 
Foto: Ivana Nobilo / CROPIX