Događanja

19.
ožujka 2024.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

ZAKLADA 'ANAMARIJA CAREVIĆ'
DONATORSKI KONCERT ZA OBNOVU BAZILIKE SRCA ISUSOVA
G. FAURÉ: REQUIEM

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Zaklada za obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra "Anamarija Carević"
12,00 € 90,41 kn
16,00 € 120,55 kn
20,00 € 150,69 kn
Ulaznice
12,00 € 90,41 kn
16,00 € 120,55 kn
20,00 € 150,69 kn
G. Fauré: Requiem u d-molu, op. 48 
Donatorski koncert za obnovu bazilike Srca Isusova
 
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
DAVOR NEKJAK, bariton 
ORKESTAR I AKADEMSKI ZBOR BAZILIKE SRCA ISUSOVA PALMA
ROBERT HOMEN, FRANJO KLINAR, dirigenti
 
Koncert kojim se obilježava četvrta godišnjica potresa i sjećanje na jedinu žrtvu potresa, mladu Anamariju Carević.
 
Uz Akademski zbor Palma i orkestar koji se okupio posebno za ovu prigodu, na koncertu će nastupiti i priznati mladi solisti: sopranistica Darija Auguštan i bariton Davor Nekjak.
 
U korizmi, a ususret blagdanu Uskrsa, Requiem u d-molu skladatelja Gabriela Fauréa, koji je ujedno i pjevana molitva, prigodna je posveta Anamariji i svima onima koji su nas napustili i kojih se rado sjećamo.
 
Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica bit će usmjerena na obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj, teško oštećene u potresu, zaštićeni spomenik kulture, i izgradnju pastoralnog centra posvećenog Anamariji Carević. Akademskom zboru Palma pridružit će se i bivši članovi kako bi dali svoj doprinos u obnovi crkve uz koju ih vežu tolike lijepe uspomene.
  
Uz Fauréov Requiem, zbor će izvesti i nekoliko a cappella skladbi iz svog programa, koje izvode kroz crkvenu godinu u svom godišnjem programu.
 
Za skupne posjete (više od 15 osoba), učenike, studente i umirovljenike uz predočenje odgovarajućeg dokumenta cijena ulaznice je 12 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.