Događanja

23.
studenoga 2023.
Četvrtak u 19:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKIM ULICAMA -
75 GODINA DJELOVANJA SKUD-a "IVAN GORAN KOVAČIĆ"

Četvrtak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Studentsko kulturno-umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić”
15,00 € 113,02 kn
Ulaznice
15,00 € 113,02 kn
Goranovci sa zagrebačke Opatovine slave 75 godina svojeg kulturno-umjetničkog rada!
 
Od osnutka 1948. ime SKUD-a „I. G. Kovačić“ postalo je jednim od simbola kulturnog života Zagreba i Hrvatske uopće. Sve sekcije Društva – Folklorni ansambl s orkestrom, Akademski zbor, Grupa za međunarodni folklor, Muški vokalni ansambl, Akademski harmonikaški orkestar, Kazalište i Goranovo proljeće – sudjeluju u svečanom obljetničkom koncertu.
Goranovci će prošetati Zagrebom s kojim su neraskidivo vezani i pjesmom, plesom i poezijom ocrtati kartu njegovih ulica i četvrti, pa će se tako u njihovim izvedbama moći čuti klasici poput Zagrebačkim ulicama, Stari kandelaber, plesovi zagrebačkog i sesvetskog Prigorja, medley iz „Tko pjeva, zlo ne misli“ i mnogi drugi.
Koncert režira Mario Kovač, a nove aranžmane i skladbe potpisuje Ivan Josip Skender.
Cijena ulaznice za umirovljenike i studente iznosi 10 eura. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.