Događanja

09.
listopada 2020.
Petak u 20:00 sati
HNK

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA: OFF CIKLUS
DAN BROWN: WILD SYMPHONY
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent

Petak U 20:00
HNK
Organizator: Zagrebačka filharmonija
Pretplata
Pretplata
Koncert se održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. 
 
OFF CIKLUS
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent
DAN BROWN: 'Wild Symphony'
Premijera nove knjige
Glazba autora Da Vincijevog koda
 
Slavni autor Da Vincijeva koda opet iznenađuje - osim što je planetarno poznati pisac, Dan Brown je i skladatelj!
 
Zagrebačka filharmonija pod vodstvom Mirana Vaupotića donosi svjetsku premijeru Wild Symphony koju je Dan Brown skladao za svoju najnoviju knjigu!
 
Kada se u ožujku 2019. slavni autor Da Vincijeva koda pojavio u Zagrebu, razlozi njegova posjeta, baš kao u nekome njegovu romanu, ostali su obavijeni velom tajne, a čak ni mjesto na kojemu je toga ožujka proveo najviše vremena - tonski studio, nije otkrivalo dovoljno.
 
Sada je, međutim, sve jasno. Autor broj jedan bestellera po izboru New York Timesa, "jedna od 100 najutjecajnijih osoba 2005. godine", u Zagrebu je sredinom ožujka 2019. snimao glazbu koju je skladao za svoju najnoviju knjigu.
 
Knjigu koja je već i sama po sebi "iznenađenje" - jer nije riječ o romanu već o dječjoj slikovnici (!), ali je iznenađenje još i veće, jer se u tome izdanju - zapravo interaktivnoj, multimedijskoj, bogato ilustriranoj i opremljenoj knjizi za djecu, Brown predstavlja ne samo kao pisac, nego prvi puta u javnosti i kao - skladatelj!
 
Brownova prva knjiga za djecu upravo izlazi iz tiska diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj, a glazba za slikovnicu 9. listopada u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije doživjet će svoju - svjetsku premijeru!
 
"Nadam se da će publika uživati barem toliko koliko sam ja uživao skaldajući", poručuje slavni autor.
 
Ne propustite svjetsku premijeru Divlje simfonije Dana Browna - ekskluzivno u Off ciklusu!