Događanja

03.
prosinca 2021.
Petak u 19:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA:
OFF CIKLUS
ASTOR PIAZZOLLA - LIBERTANGO
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent
CESARE CHIACCHIARETTA, bandoneon
MARIJA VIDOVIĆ, sopran

Petak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
130 kn
Ulaznice
130,00 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog. 
 
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent
CESARE CHIACCHIARETTA, bandoneon
MARIJA VIDOVIĆ, sopran
 
Program:
Astor Piazzolla: Tangazo                                                
Astor Piazzolla: Aconcagua, koncert za bandoneon
Astor Piazzolla: Oblivion                                                
Astor Piazzolla: Adios Nonino                                       
Astor Piazzolla: Concierto de Nacar  
Astor Piazzolla: Yo Soy Maria         
 
OFF CIKLUS U BOJAMA ARGENTINSKOG TANGA
 
Najnoviji koncert Off ciklusa Zagrebačke filharmonije donosi glazbenu posvetu argentinskom glazbenom geniju - VELIKOM I NEPONOVLJIVOM ÁSTORU PIAZZOLLI, koji je svijetu donio corazón, amor y sangre Novoga tanga, muzike koja se ne samo pleše, nego i sluša!
 
Naš broj 1 orkestar - Zagrebačka filharmonija pridružuje se najvećim svjetskim orkestrima koji će se u povodu 100. obljetnice rođenja brojnim koncertima i izvedbama nakloniti "kralju Novoga tanga", slavnom argentinskom bandoneonistu i skladatelju Ástoru Piazzolli!
 
Na spomen njegova imena prva asocijacija je - tango! U rodnoj Argentini, koja ga je za života osporavala, Piazzolla je danas nacionalni heroj. Zračna luka njegove rodne Mar del Plate nosi njegovo ime, glazbeni konzervatorij u Buenos Airesu također. Voljeli su ga i Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan Project i slavna Grace Jones.
 
Google je 11. ožujka Piazzolli posvetio svoju naslovnicu, a Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema koncertni hommage tome velikom argentinskom umjetniku.
 
Maestro Miran Vaupotić - i sam vrsni poznavatelj Piazzollina opusa, za zagrebački koncert priprema reprezentativni izbor iz Piazzollina opusa, a Zagrebačka filharmonija u goste dovodi sjajnoga talijanskog bandoneonista i "Decca umjetnika" Cesarea Chiacchiarettu, koji je i sam veliki dio svoje karijere posvetio izvedbama Piazzolline veličanstvene glazbe te našu sopranisticu Mariju Vidović.
Ne propustite večer glazbe, ljepote, ljubavi i strasti!
 
Isključite probleme i otkrijte strast Piazzolline glazbe - dobro došli u svijet Off ciklusa!
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.