Događanja

27.
rujna 2022.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

VLATKO STEFANOVSKI
I TANEC

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
25,00 € 188,36 kn
31,00 € 233,57 kn
33,00 € 248,64 kn
Ulaznice
25,00 € 188,36 kn
31,00 € 233,57 kn
33,00 € 248,64 kn
Jedinstveni fusion Vlatka Stefanovskog i Taneca, dva najpoznatija makedonska glazbena brenda, jamče nezaboravan scenski spektakl!
 
Vlatko Stefanovski je u svojoj gotovo pet desetljeća dugoj karijeri više puta nastupao s Tanecom u Makedoniji i inozemstvu. Te suradnje uvijek ističe kao posebno značajne i inspirativne za njegovu glazbu, ali i za makedonsku glazbenu kulturu u cjelini. Folklorni motivi su, rekli bismo, neizostavan i dominantan element njegove glazbe pa je ova suradnja s Tanecom, koja se dogodila u jesen 2021. godine u obliku koncertnog albuma objavljenog na DVD-u, bila logičan korak naprijed nakon njihovih dosadašnjih jednokratnih zajedničkih nastupa.
 
Zbog visokog ugleda orkestra Tanec i gitarskog virtuoza Vlatka Stefanovskog, kao skladatelj/aranžer obrada folklornih tema angažiran je Damir Imeri, vrhunski makedonski instrumentalist i autor. Njemu je povjereno da glazbeno spoji ova dva izvođača na dostojanstvenoj, jednako vrhunskoj razini. Kombinacija se pokazala uspješnom i ovaj prestižni glazbeni projekt niže izvanredne koncerte. Osim premijernog nastupa na „Jesenskom glazbenom festivalu“ u Skoplju, Stefanovski i Tanec su dosad uspješno nastupali na poznatom mariborskom festivalu LENT, kao i na prestižnim ljetnim pozornicama u Makedoniji, u amfiteatru na ruševinama antičkog grada Heraklee u Bitoli i u antičkom teatru u Ohridu.
 
Publika svih ovih koncerata jednoglasna je da su Stefanovski i Tanec konačno spojili dva makedonska brenda u jedan veliki scenski spektakl. Posebno za ovaj projekt izvođeni su antologijski plesovi Pelistersko, Kasapsko oro, Sitna lisa, Postupano, Kalajdžsko, Pajduško i nezaboravne melodije Eleno, čerko, Jano, mori, sevdalino u novim aranžmanima Damira Imerija. Ova vrhunska fuzija, koja je rezultirala jedinstvenim glazbenim nastupom, zasluženo živi svoj međunarodni koncertni život.
 
Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno-jazza, rocka, jazz fusionablues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Poznat je po brojim projektima, počevši kao jedan od osnivača i dugogodišnji član grupe Leb i sol, zatim kao samostalni glazbenik i filmski skladatelj te po suradnjama s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio.
 
Tanec, nacionalni folklorni ansambl Sjeverne Makedonije, prvi je profesionalni folklorni ansambl u Makedoniji, osnovan 1949. godine s ciljem prikupljanja i njegovanja makedonskih tradicijskih pjesama i plesova, narodnih nošnji i glazbala te predstavljanja bogate kulturne riznice makedonskog naroda kroz vrhunski glazbeni izričaj. Naziv ansambla Tanec značenjem simbolizira makedonski narodni ples. Djeluje kao svojevrsni pokretni muzej makedonskog bogatstva, šireći ljepotu makedonskih plesova i pjesama cijelim svijetom. Tanec je dosad nastupio na više od 5000 koncerata i festivala, pred punim koncertnim dvoranama u New Yorku, Sydneyju, Melbourneu, Tel Avivu, Rimu, Parizu, Londonu, Montrealu, Torontu i brojnim drugim svjetskim prijestolnicama.
 
Stefanovski i Tanec pripremaju jedinstven scenski doživljaj u Lisinskom! 
 
Pri kupnji ulaznice umirovljenici ostvaruju popust od 10 %.