Događanja

21.
prosinca 2023.
Četvrtak u 19:30 sati
Velika dvorana

TRADICIONALNI KONCERT ZVONKA BOGDANA
I 21 TAMBURAŠA IZ VOJVODINE
"ZAUSTAVITE DUNAV I SKAZALJKE STARE"

Četvrtak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Rasprodano
Rasprodano
Već cijelo desetljeće u mjesecu prosincu, kada Zagreb ulazi u čarobno adventsko vrijeme, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskoga na jednu večer postaje dom starogradskih pjesama i romansi, dom tambura, ravnice i nostalgije vojvođanskih salaša.
 
O stvaralaštvu Zvonka Bogdana ne treba posebno govoriti. Od mlađih naraštaja do najstarijih, nema tko nije zapjevao Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari..., a u novije vrijeme i Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu, Tko te ima taj te nema, Šta li radi moja ljubav i mnoge druge pjesme. Uz mađarske i rumunjske romanse, stare gradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke i Već odavno spremam svog mrkova, posjetitelji koncertne dvorane moći će uživati uz Zvonka Bogdana i dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balažom, a i danas su vjerni tamburaškoj glazbi i sviraju u sastavima ili Velikom tamburaškom orkestru Radio-televizije Vojvodine.
 
Želja nam je da uspomena na tamburašku legendu zauvijek ostane i živi u nama, kao i uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama uz vrhunskog pjevača i autora, zaljubljenika u vojvođansku ravnicu i čuvara tradicije svojih predaka - Zvonka Bogdana. Zaustavimo Dunav zajedno! 
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.