Događanja

12.
travnja 2017.
Srijeda u 19:30 sati
Velika dvorana

TJEDAN GLAZBE ZA MLADE
RATOVI ZVIJEZDA - FILMSKA GLAZBA JOHNA WILLIAMSA

Srijeda U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
90 kn
Ulaznice
90,00 kn
Tjedan glazbe za mlade
Ratovi zvijezda - Filmska glazba Johna Williamsa
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Dinko Appelt, dirigent
Ivan Miladinov, redatelj
 
Tjedan glazbe za mlade u 2017. ostat će u lanjskom, filmskom ozračuju uz glazbu Johna Williamsa iz legendarnih znanstveno-fantastičnih filmova Ratovi zvijezda.
 
Filmski serijal Ratovi zvijezda Georgea Lucasa, svjetski je fenomen popularne filmske kulture. Saga, koja od prošle godine broji sedam nastavaka, od 1977. godine oduševljava poklonike znanstvene fantastike. Svojom se radnjom bavi univerzalnim – borbom dobra i zla u nepreglednim svemirskim prostranstvima te baš poput Mozartove Čarobne frule predstavlja vječnu alegoriju ljudskog života, sadašnjosti i budućnosti.
 
Najpoznatija filmska saga svoju popularnost zahvaljuje i američkom skladatelju Johnu Williamsu, kojeg glazbeni znalci i kritičari smatraju jednim od najznačajnijih skladatelja filmske glazbe svih vremena. Tijekom uspješne karijere, duge više od šest desetljeća, Williams je skladao neke od najpopularnijih i prepoznatljivih filmskih partitura u filmskoj povijesti, a uz pet Oscara, četiri Zlatna globusa, 21 put osvajao je i nagradu Grammy.
HGM u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog te uz likove iz serijala STAR WARS-a predstavit će izbor glazbe iz simfonijskih suita iz prva tri filma.
 
Budite s nama i ove godine, ovaj puta u filmskom svemirskom spektaklu uz dobro vam znane likove i mudre riječi učitelja Yode: Zaista je čudesan um djeteta. Kroz silu, stvari ćeš vidjeti. Druga mjesta. Prošlost…budućnost.
 
Dio prihoda usmjerava se u nabavu Orffovog instrumentarija za glazboterapiju djece Centra za odgoj i obrazovanje. 
Za pretplatnike Kulturnog pokaza HGM-a cijena ulaznice iznosi 40 kn. Za organizirane i grupne dolaske (đaci) cijena ulaznice iznosi 35 kn.