Događanja

01.
veljače 2024.
Četvrtak u 20:00 sati
Velika dvorana

TEŠKA INDUSTRIJA
„PRVIH 50"

Četvrtak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Večernji list d.o.o
16,00 € 120,55 kn
20,00 € 150,69 kn
Ulaznice
16,00 € 120,55 kn
20,00 € 150,69 kn
TEŠKA INDUSTRIJA - Prvih 50

Bend Teška industrija uvjerljivo pripada samom vrhu Hrvatske i regionalne glazbene scene, koji s brojnim hitovima trajno osvaja domaći radijski eter i top-ljestvice.
 
Teška industrija je osnovana 1973. u Sarajevu i otada piše glazbenu povijest naših prostora kao bend koji je bio i ostao sinonim sarajevske pop-rock škole. Bend je od prvih dana čvrsto vodstvo pronašao u renomiranom hrvatskom umjetniku, slikaru, scenografu, dizajneru Ivici Propadalu, koji je lider i basist benda te jedan od njegovih osnivača.  

Uz njega, jedan od osnivača benda je i Vedad Hadžiavdić, skladatelj, aranžer, tekstopisac i gitarist benda. Prepoznatljiv glasovni izričaj povjeren je dugogodišnjem ženskom vokalu Lei Mijatović, koja svojim specifičnim glasovnim bravurama i scenskim nastupom osvaja publiku. Na bubnjevima je sjajan Robert Domitrović, a na crno-bijelim tipkama talentirani klavijaturist Marko Palameta. 

Zadnjih dvadeset godina od povratničkog albuma “Kantina”, Teška industrija je izdala još četiri albuma: “Nazovi album pravim imenom”, “Bili smo raja”, dvostruki album “XL Nakon” i “Selfie”. 

Teška industrija je bend poznat po vrhunskim glazbenim i scenskim nastupima na kulturnim manifestacijama, gradskim trgovima i, dakako, po jednako nezaboravnim nastupima na gitarijadama i motosusretima. 

Prije deset godina obilježili su 40 godina postojanja u rasprodanoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na istaknutom su koncertu važnost i popularnost ovog benda potvrdili i posebni gosti Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Kemal Montano, Nikša Bratoš, Zoran Predin, Mišo Bartulica i mnogi drugi renomirani glazbeni umjetnici koji su podijelili binu s Teškom industrijom. 

Svoj jubilej, 50 godina postojanja, Teška industrija će iznova proslaviti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će uz mnogobrojne goste iznenađenja napraviti koncert za pamćenje.
 
Osobe s invaliditetom, umirovljenici, školske grupe i pretplatncii Večernjeg lista ostvaruju 20 % popust pri kupnji ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.