Događanja

17.
studenoga 2021.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

SVEČANA PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA
"1991. TKO JE TVOJ BLIŽNJI?"

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga veterana, vojnika i domoljuba
Ulazak uz pozivnice
Ulazak uz pozivnice
Ulazak na projekciju moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan projekcije od 18 sati do 19.30 u prostorima Lisinskog. 

Dokumentarni film 1991. Tko je tvoj bližnji? redatelja Gorana Maršaleka i scenarista Tomislava Šulja u produkciji Udruge veterana, vojnika i domoljuba progovara o sudbonosnim danima i hrabrim ljudima.
 
Film donosi ozračje neizvjesnosti i patnje koje se u kasnu jesen 1991. godine nadvilo nad Hrvatskom te činjenicu nedostatka podrške međunarodne zajednice kojoj se Hrvatska nadala. Danas se pojam „1991.” najčešće koristi na nedostojan i uvredljiv način. To je nepravedno za one koji su te godine spremno žrtvovali sebe i svoje zdravlje. 
 
Istovremeno, priča prati pojedince – strance koji se, zbog osobnog osjećaja nepravde, uključuju u obranu Hrvatske. Društvo ih danas, s odmakom od 30 godina, nepravedno naziva plaćenicima. No, jesu li oni to zaista? Dugujemo li svi mi tim ljudima nešto više od prezrivog nadimka?
Ulazak na projekciju moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan projekcije od 18 sati do 19.30 u prostorima Lisinskog.