Događanja

28.
studenoga 2023.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

SEVDAH U LISINSKOM

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
Rasprodano
Rasprodano
Tradicionalni Sevdah u Lisinskom, osamnaesti po redu, ponovo pred zagrebačkom publikom! 
 
U interpretaciji eminentnih izvođača sevdaha i sevdalinke, glavni grad osjetit će svu ljepotu bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama u izvedbi neponovljivih Ane Bekute i Eseda Kovačevića, a na pozornici kultne dvorane pridružit će im se Mirza Selimović, Marija Šestić, Adnan Jakupović, Šejla Grgić te Pavao Anić. 

Uz fenomenalne vokalne interpretatore, na pozornici će ih pratiti jedinstveni i već legendarni Orkestar maestra Dinka Mujanovića. Publika i obožavatelji sevdaha, kao i ranijih godina, moći će uživati u evergreenima sevdaha kao što su Žute dunje, Tebi majko, misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge. 
 
Kroz sve ove godine u projektu Sevdah u Lisinskom pjevale su zvijezde poput Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Halida Bešlića, Harija Mata Harija, Željka Bebeka, Harisa Džinovića, Merime Njegomir, Nedeljka Bilkića, Enesa Begovića, Biljane Krstić...
 
Za one koji nisu imali prilike čuti ovakvu vrstu glazbe, sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstveni glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koja se može pohvaliti svojom dugom i bogatom tradicijom. Samom svojom strukturom i načinom izvođenja, sevdalinke su kompleksne pjesme prepune emocija, a sama riječ potječe od arapske riječi sawda, što znači „crna žuč“, dok je u bosanskom jeziku pojam sevdah dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada. 
 
"Tijekom svih ovih godina radio sam na mnogim projektima gdje sam dovodio svjetske zvijezde kao što su Sting i organizirao 2Cellos u regiji, ali Sevdah u Lisinskom je s moje strane gledišta posebna manifestacija jer mi kao djetetu grada Zenice sevdalinka posebno leži u srcu, kao i svima koji su iz Bosne i Hercegovine. Ovim sam projektom, koji doživljava već svoje 18. izdanje, jako ponosan jer ustvari pazimo na očuvanje svih kulturnih blagodati koje smo naslijedili od svojih predaka. Zaista je divan osjećaj kada imate nešto kao što je ovakva manifestacija da vas podsjeti odakle potječu vaši korijeni, ali i kada druge osobe poštuju i cijene ovu vrstu glazbe." - Tomislav Kašljević, producent programa
 
Ulaznice su dostupne u sustavima ulaznice.hr i eventim.hr, kao i na blagajni Lisinskog.
 
Umirovljenici ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.