Događanja

17.
svibnja 2022.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

PROMOCIJA LP-a „SMILE“ ˝
- SJEĆANJE NA DAMIRA KUKURUZOVIĆA

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Siscia jazz club - Umjetnička udruga Damir Kukuruzović
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
Damir Kukuruzović, jazz gitarist, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i najistaknutiji  hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, naglo nas je napustio u prosincu 2020. godine ostavivši za sobom bogatu glazbenu ostavštinu i svoj Django Group koji je utemeljio 2005. g. i od tada su bili neizostavni dio svih relevantnih festivala u zemlji i inozemstvu.
 
Sam Kukuruzović ubrajao se u red gitarističkih virtuoza koji je uz iznimne sviračke vještine uspijevao dosegnuti najvišu estetsku razinu.
 
Surađivao je s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Paulusom Schäferom, Wawauom Adlerom, Yorguijem Loefflerom, Joschom Stephanom, Gismom Grafom, Sinanom Alimanovićem, Adrianom Burnsom i mnogim drugima. Upravo su Robin Nolan, Gismo Graf, Sinan Alimanović te Paulus Schäfer gostovali na njegovu zadnjem albumu "Smile" koji je u kolovozu 2021. godine ugledao svjetlo dana. 
Ranije je snimio CD "Green Hill Gypsy Swing" s legendarnim Angelom Debarrom, "Mnouche" s Ludovicom Beierom, "My Django Family" s Wawauom Adlerom i Vlatkom Stefanovskim, a 2019. objavio je CD i vinil sa Zoranom Predinom "Zoran pjeva Arsena" uz pratnju svoga Django Groupa i Matije Dedića. 
 
Njegov sastav nastavlja dalje gostovati diljem Hrvatske i izvan njenih granica kao DAMIROV DJANGO GROUP. 
 
Na promociji albuma u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz brojne goste s kojima je Damir Kukuruzović surađivao tijekom svoje karijere, gostovat će i vodeći nizozemski gitarist Paulus Schäfer. 
 
DAMIROV DJANGO GROUP:
Bruno Urlić - violina
Juraj Markač - gitara
Paul Kempf - klavir
Miroslav Čehaić - gitara
Željko Bilbija - bas
Goran Brebrić - cajon

 

Umirovljenici i studenti ostvaruju 20 % popusta pri kupnji ulaznica. Radi uzajamne sigurnosti, preporučuje se nošenje zaštitnih maski.