Događanja

09.
travnja 2024.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

PROFESSOR BRIAN COX
- HORIZONS: A 21st CENTURY SPACE ODYSSEY

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Aquarius records d.o.o.
Rasprodano
Rasprodano
Multimedijalni spektakl "Horizons : A 21st Century Space Odyssey" premijerno pred domaćom publikom! 
Turneja koja postavlja svjetske rekorde napokon u Hrvatskoj! Rock-zvijezda znanosti - profesor Brian Cox otkriva tajne svemira u dvorani Lisinski! 
 
Dva postavljena Guinnessova rekorda, preko 250 000 gledatelja diljem svijeta, rasprodane dvorane od Novog Zelanda pa do Arktičkog kruga, dio su zapanjujućeg putovanja profesora Briana Coxa koji publiku vodi do najudaljenijih kutaka svemira, u supermasivne crne rupe i kroz najnovije teorije o postanku. Na ovo nezaboravno putovanje s neponovljivim profesorom Coxom krenut će i domaća publika u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 
 
Brian Cox jedan je od omiljenih suvremenih fizičara koji je svojim radom pomogao popularizaciji znanosti. O njegovoj popularnosti dovoljno govori brojka od preko tri milijuna pratitelja na Twitteru, brojne hit emisije poput Brian Cox’s Adventures in Space and Time, Wonders of Life, Universe With Brian Cox, Human Universe i druge. Jedan od najpoznatijih fizičara današnjice, dr. Neil deGrasse Tyson izjavio je da je Cox u Ujedinjenom Kraljevstvu slavniji nego što je legendarni Carl Sagan bio u SAD-u, što je s obzirom na utjecaj velikog Sagana, kompliment kakav se može samo poželjeti. 
 
Uz brojna priznanja na području znanosti, svestrani profesor Cox može se pohvaliti i statusom glazbene zvijezde. Naime, tijekom studija Cox je bio klavijaturist u bendu D:Ream čiji je hit Thing Can Only Get Better osvanuo na prvom mjestu ljestvice singlova u UK-u, a Cox je uskoro ipak od glazbenog idola odlučio postati zvijezda znanosti. 
 
Njegova aktualna turneja "Horizons: A 21st Century Space Odyssey", koju je The Guardian nazvao "zadivljujućim podsjetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i nevjerojatno dragocjen", oduzima dah i jednostavno se ne propušta. 
 
Brian Cox u zagrebačku dvoranu Lisinski stiže s impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Hrvatskoj i poziva sve zainteresirane da mu se pridruže u tom veličanstvenom putovanju. Ulaznice potražite u sustavu Entrio. 
 
Show se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku.