Događanja

13.
veljače 2023.
Ponedjeljak u 10:30 sati
Velika dvorana

PRIČE O GLAZBENIM IGRAČKAMA
GLAZBENE IGRAČKE KAO TRADICIJSKI INSTRUMENTI KROZ PLES I PJESMU

Ponedjeljak U 10:30
Velika dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
5,90 €
5,90 €
Ovogodišnjim koncertnim programom tradicijske glazbe i plesa dječjeg folklornog stvaralaštva, vrijedne članice i članovi dvaju folklornih ansambala SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba predstavit će široj javnosti elemente tradicijske baštine različitih hrvatskih kulturnih područja.
 
Unutar edukativnog glazbeno–plesnog programa publika će se moći upoznati s cijelom paletom različitih tradicijskih glazbala, narodnih nošnji, pjesama i plesova, kao i obrednih radnji od kojih neki čine svijet odraslih u dječjem svijetu, kao i obrnuto.
 
Isprepletenost dvaju svjetova izvedbom folklornih točki Goranovci s Opatovine oživjet će vrijeme iz prošlosti, udahnuti trenutak folklorne sadašnjosti i potaknuti gledatelje na razmišljanje o budućnosti.
 
Sudjeluju:
Studentsko kulturno umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“
Dječji folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“
Voditelj: Tomislav Habulin
Etnografski muzej u Zagrebu
Majstor: Zvonimir Majdak
Pretplatnici HGM-a i korisnici Kulturnog pokaza ostvaruju besplatan ulazak. Cijena ulaznice za grupe (više od 10 osoba) i članove SKUD-a „Ivan Goran Kovačić) iznosi 5,30 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn