Događanja

15.
ožujka 2024.
Petak u 10:00 sati
Mala dvorana

PRIČA O HARFI -
EDUKATIVNI GLAZBENI PROGRAM ZA DJECU

Petak U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
5,00 € 37,67 kn
Ulaznice
5,00 € 37,67 kn
Priča o harfi novi je interaktivni projekt Udruge Mala opera u formi glazbene predstave. Osmišljen je da na zabavan i zanimljiv način kroz sinergiju glazbe, riječi i slike upozna mladu publiku s klasičnom glazbom i harfom kao instrumentom.

Koncepcija projekta temelji se na sinergiji raznih vidova umjetnosti – glazbe, pjesništva, vizualne umjetnosti. U stalnoj interakciji moderatora/pripovjedača, harfistice i slušatelja, mala publika upoznat će se s izgledom, tehničko-izražajnim mogućnostima i poviješću harfe te poslušati vrhunska djela svjetske i hrvatske glazbene literature uz pratnju ponajljepših stranica hrvatskog pjesništva (Dobriša Cesarić, Grigor Vitez). 

Na programu su djela Claudea Debussyja, Dore Pejačević, Božidara Kunca i Borisa Papandopula
 
U izvedbi sudjeluju mlada riječka harfistica Veronika Ćiković i Zdenko Niessner, autor koncepta i moderator. 
 
Udruga Mala opera u svojih 20-ak godina postojanja sustavno djeluje na predstavljanju klasične glazbe novom naraštaju mlade publike, a njezine projekte dosada je vidjelo više od 50.000 mladih gledatelja iz cijele Hrvatske.
 
Uzrast: 8 -12 godina
Trajanje: 40 minuta  

Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.