Događanja

28.
listopada 2019.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

PLESNA PREDSTAVA "BEZ CENZURE"

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga SVE za NJU
7,00 € 52,74 kn
Ulaznice
7,00 € 52,74 kn
Sudionici:
Plesni studio Alldance
Plesna skupina SVE za NJU
Voditeljica: Barbara Kolar

Plesna predstava Bez cenzure koncipirana je na senzualnom plesu na stolcima (jazz dance) te se bavi razvojem i oslobađanjem žene u suvremenom društvu. Njezino traganje za vlastitom unutarnjom snagom, senzualnošću i ženstvenošću kroz raznolike životne okolnosti uključujući i one najteže – borbe s opakim bolestima.  

Alldance studio na jedinstven način spaja senzualnost i jazz dance, plesačice iz studija koje godinama plešu s plesačicama - ženama oboljelima od raka, članicama Udruge Sve za Nju. Iako ples ima svoju važnu tjelesnu dimenziju, ovaj je ples puno više od toga. Petra je svojim plesnim umijećem, senzibilitetom i empatijom pronašla put do žena koje su prošle ili još prolaze životnu kušnju kroz zloćudnu bolest. Sprijateljila ih je s njihovim tijelom, vratila ih ne samo u „njihove cipele“ nego u „plesne cipele“ u kojima ponovo otkrivaju sebe, ljepotu i radost života, druženja i ženstvenosti.
 
Spajaju tako glazbu, pokret i emociju u posebnu priču o svojem životu, razotkrivajući svoje uspone i padove i svoju pobjedu. Plesnu skupinu čine različite žene, zdrave i mlade plesačice te plesačice različitih dobi od kojih su neke još u procesu liječenja.
 
Hrabrost koju iskazuju izlaskom na pozornicu i emocije koje bude u gledatelju jednostavno su katarzične. Zaslužuju biti viđene. Istovremeno, njihov je nastup način pružanja podrške svim oboljelim ženama u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke, ali i želja da zdrave žene osvijeste važnost redovitih pregleda i brige o zdravlju.