Događanja

10.
listopada 2022.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

PINK FLOYD HISTORY

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: PREDODROM d.o.o.
26,00 € 195,9 kn
31,00 € 233,57 kn
36,00 € 271,24 kn
42,00 € 316,45 kn
Ulaznice
26,00 € 195,9 kn
31,00 € 233,57 kn
36,00 € 271,24 kn
42,00 € 316,45 kn
Show koji oživljava magični zvuk i atmosferu Pink Floydovih remek-djela tijekom pet desetljeća njihove glazbene povijesti. 
 
Godine 2015. svijet je proslavio 50. godišnjicu Pink Floyda. Pink Floyd History LIVE donose najbolje s repertoara Pink Floyd glazbe: od psihodeličnog zvuka do progresivnih rock prekretnica i pravih remek-djela, jedinstveno putovanje kroz pet desetljeća čiste umjetnosti, filozofije i eksperimentiranja.
Spektakularan show u kojem se vjerno izvode hitovi Pink Floyda, snažna glazba koja je na pozornici obogaćena impresivnim svjetlosnim efektima, fascinantnom scenografijom, originalnim videoprojekcijama i mapiranjem te sjajnim vizualnim efektima.
Uz točnost sve do najsitnijih detalja, Pink Floyd History LIVE stvaraju intenzivni i zadivljujući doživljaj Pink Floyda.
Pink Floyd je brend koji osvaja obožavatelje diljem svijeta.
 
DOŽIVITE PINK FLOYDE UŽIVO! 
 
Potencijal
Brojni obožavatelji uvijek s nestrpljenjem očekuju ČUTI i GLEDATI Pink Floyd experience!
To je ono što pokreće obožavatelje: iskustvo slušanja Pink Floyda baš onakvo kakvi jesu, uživo, svirajući njihove pjesme, ali u isto vrijeme uživajući u showu koji stvara doživljaj pravog Pink Floyd koncerta. Dakle, očekuje nas spektakularan videolightshow.
 
PINK FLOYD HISTORY uz sve imaju još mali plus: publika može slušati, gledati i pamtiti.
Ovaj dugi glazbeni put prikazan je kroz najvažnije pjesme benda, poštujući njihovu atmosferu.
Za svako razdoblje stvorili smo zvuk i iskustvo karakteristične za to razdoblje, počevši od swinging Londona sredinom šezdesetih, do 70-ih, 80-ih i 90-ih, dosežući konačno novo stoljeće. Sva ta evolucija doživljena je kroz svjetla, video i glazbu Pink Floyda. 
 
The Band
Nakon više od 200 koncerata diljem zemlje, bend je s pravom zaslužio zasluge za najbolji Pink Floyd tribute bend u Italiji. Trebalo je vremena da se dostignu sadašnji standardi. Tijekom godina pažnja posvećena detaljima i aranžmanima postala je nevjerojatno skrupulozna: zvuk, vibra, iskustvo stečeno na stotinama koncerata, svi su dali svoj doprinos da bi se postigli ovi impresivni rezultati. Bio je to dug put, koji je započeo davne 2001. godine, kada smo složili show pod nazivom "Welcome to the Machine". Od samog početka bilo je jasno da je glavni cilj ponovno stvoriti auru i atmosferu koncerata Pink Floyda.
Prva izvedba, u kolovozu 2001., odmah je rasprodana. Sljedećih 9 godina show je imao beskonačnu turneju po cijeloj Italiji – na raznim mjestima poput pubova, kazališta i arena, svaka je izvedba bila pozdravljena entuzijastičnim komentarima i ovacijama – i sve većim doprinosom novih glazbenika, pjevača i umjetnika. Godine 2012. producirali smo The Wall Live Orchestra, hvaljeni show koji je obišao Italiju, Švicarsku i Njemačku. Tijekom turneje 2015. nova ideja počinje dobivati oblik i nastaje "Pink Floyd History". 
 
Pink Floyd
Pink Floyd sa Sydom Barrettom kao frontmanom započeli su put koji ih je doveo do toga da 1965. godine postanu dio glazbene povijesti, uvodeći psihodeliju u UK. U sljedećih nekoliko godina, počevši od londonske underground scene, Pink Floyd je pridobio pozornost međunarodne glazbene industrije i dodao Gilmoura kao petog člana, koji je i zamijenio Barretta nakon odlaska.
Gotovo 20 godina, tijekom takozvane Watersove ere, postava je ostala konstantna stvarajući glazbena remek-djela kao što su The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals i The Wall dotičući se tema kao što su odsutnost, osobne borbe, kritika politike i glazbena industrija. Svaki nastup uživo pratili su vizualni efekti.
Nakon Watersova odlaska Gilmour je vodio bend, a Pink Floyd je izdao još dva albuma i posvetio se solo projektima.
Posljednji nastup četvorke, uz sjećanje na Barretta, bio je 2005. godine na London Live 8, gdje su darovali nevjerojatan poklon obožavateljima diljem svijeta nakon pune 24 godine. Danas se nasljeđe nastavlja i obožavatelji su uvijek u iščekivanju.