Događanja

16.
studenoga 2023.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

PIANO III
LUCIJA DOGAN

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga profesionalnih glazbenika Diapason
10,00 € 75,34 kn
Ulaznice
10,00 € 75,34 kn
LUCIJA DOGAN, klavir
 
Program:
Franz Schubert: Tri klavirska komada, D. 946
            Es mol
            Es dur
            C dur
 
Boris Papandopulo: Scherzo fantastico
*    *    *
Robert Schumann: Karneval, op. 9
 
I. Préambule
II. Pierrot
III. Arlequin
IV. Valse noble
V. Eusebius
VI. Florestan
VII. Coquette
VIII. Replique
IX. Papillons
X. Letres Dansantes
XI. Chiarina
XII. Chopin
XIII. Estrella
XIV. Reconnaissance
XV. Pantalon et Colombine
XVI. Valse Allemande
XVII. Paganini
XVIII. Aveu
XIX. Promenade
XX. Pause
XXI. Marche des Davidsbündler contre les Philistins
 
Lucija Dogan rođena je u Zagrebu 1993. Glasovir je počela učiti sa šest godina u Glazbenoj školi Pavla Markovca, u razredu Rajke Zlatarić. Studij glasovira započinje 2009. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Cikojevića gdje magistrira 2015. godine. Tijekom cijelog školovanja sudjeluje na raznim projektima, regionalnim i državnim natjecanjima te osvaja brojne nagrade. Dobitnica je Erasmus stipendije za 2013. godinu koju je provela u Njemačkoj (Hochshule für Musik „Franz Liszt“ Weimar) u klasi prof. Grigoryja Gruzmana i Balasza Szokolaya. U tom razdoblju, osim samostalnog koncertiranja, korepetirala je puhače u klasi prof. Waltera Hilgersa.
Nakon završene Muzičke Akademije u Zagrebu, uspješno polaže prijemni ispit za 'Master' studij te 2019. godine za postdiplomski 'Konzertexamen' studij u Weimaru (Njemačka), gdje je studirala u klasi Balazsa Szokolaya. Od 2018. godine zajedno u duu s kontratenorom Nilsom Wandererom svira na raznim projektima i koncertima. Sudjelovala je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Nizozemskoj. 
 
S 11 godina nastupila je prvi puta kao solistica uz Orkestar profesora Glazbene škole Pavla Markovca, a nekoliko godina kasnije i sa Zagrebačkim omladinskim komornim orkestrom (ZOKOR). Također je svirala u kvintetu s kojim je osvojila dvije druge nagrade na Natjecanju komornih sastava u Opatiji (2007. i 2009.).
 
Sudjelovala je na seminarima poznatih pijanista i pedagoga (Karl–Heinza Kämmerlinga, Romualda Nolla, Irine Osipove, Eugena Indjica, Petera Eichera, Sijavusha Gadjieva, Grigoryia Gruzmana, Natalie Trull, Andreasa Frölicha, Imre Rohmanna i drugih). Od bitnijih nagrada izdvajaju se: 1. nagrada na 3. međunarodnom natjecanju Citta di Minerbio u Italiji (2003.), 1. nagrada na 3. međunarodnom natjecanju Citta di Gorizia u Italiji (2003.), 2. i posebna nagrada (za najbolje izvedenu zadanu kompoziciju) na 4. EPTA Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Osijeku (2005.), 1. i posebna nagrada (za najbolju izvedbu skladbe W. A. Mozarta) na 4. međunarodnom natjecanju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“ u Zagrebu (2006.), 1. nagrada na 14. Međunarodnom natjecanju „Etide i skale“ (2008.), 1. nagrada na 47. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (2009.) te 1. nagrada na 6. Međunarodnom natjecanju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“ (2010.) 2019. godine osvojila je 1. i apsolutnu nagradu na natjecanju 'Citta di Moncalieri' u Italiji. Godine 2022. osvaja Nagradu publike na 10. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika 'Papandopulo'. 
 
Od 2015. godine predavala je glasovir je u državnoj glazbenoj školi u gradu Erfurtu, Njemačka, a od 2019. u Eisenachu, Njemačka. Od 2023. godine vanjska je suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 
 
 
 
 
 
Studenti i umirovljenici ostvaruju 20 % popusta na cijenu ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.