Događanja

24.
siječnja 2017.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

MOJA NUKLEARNA LJUBAV

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
9,00 € 67,81 kn
Ulaznice
9,00 € 67,81 kn

Lada Bonacci

Petar Cvirn

Sanja Milardović

Filip Vidović

Predstava Moja nuklearna ljubav koprodukcijski je projekt Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

 Nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu, u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme. Daju uvijek drugačiji odgovor na pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, uklopljenima u urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom. U hrvatskom kazalištu to je prvi pokušaj fiksiranja virtualnog jezika interneta kojim se ponajviše koriste mladi i urbani ljudi te njegove (re)prezentacije kazališnim sredstvima.

Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlostinajpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj. Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja  što ju svrstava na sam vrh čitanosti.

Olja Lozica, redateljica

Matko Botić, dramaturg i skladatelj

Ana Sekulić, scenografkinja i kostimografkinja

Marino Frankola, oblikovatelj svjetla 

Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom doc. Tatjane Aćimović

Izvršni producent za Teatar Rugantino: Gordana Gadžić

PRODUKCIJA: Teatar Rugantino, Kotar teatar, Akademija dramske umjetnosti

Za umirovljenike, studente i učenike cijena ulaznice iznosi 45.00 kuna. Za skupine od 10 osoba i više cijena ulaznice iznosi 40.00 kuna (+2 ulaznice gratis).