Događanja

25.
ožujka 2023.
Subota u 10:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS
JEŽEVA KUĆICA,
koncertna predstava

Subota U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
Rasprodano
Rasprodano
Tekst: BRANKO ĆOPIĆ
Glazba: HRVOJE HEGEDUŠIĆ
Režija: PETRA RADIN
Orkestralni aranžmani: MARIN RABADAN
Dirigent: DINKO APPELT
Vokal i gluma: HANA HEGEDUŠIĆ, VLADIMIR TINTOR, DAMIR POLJIČAK
 
Ježeva kućica autora Branka Čopića jedna je od najljepših priča u stihu za velike i male. Priča je to koja je od svog nastanka 1957. obilježila djetinjstvo brojnih generacija prije, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko, Zagrebačka filharmonija u režiji Petre Radin u sklopu novog MINIMINI ciklusa, oživjet će ovu priču i za generacije koje dolaze. 
 
Ova koncertna predstava namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. Ali i svima onima starijima od toga koji se žele prisjetiti njezinih legendarnih stihova i likova koje će ovjekovječiti naši sjajni glumci Hana Hegedušić, Vladimir Tintor i Damir Poljičak. 
 
Orkestralne aranžmane upravo za ovu prigodu napravio je Marin Rabadan, a sve to odvit će se pod budnim okom velikoga „Ježa“, dirigenta Dinka Apelta. U 35 minuta, koliko traje ova koncertna predstava, čitav šumski svijet ilustriran i prikazan u Ježevoj kućici dobit će svoj zvuk, ton, šum, šušanj, pjesmu u „tvornici instrumenata i glazbe“ - orkestru Zagrebačke filharmonije! 
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn