Događanja

17.
listopada 2021.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

MILOŠ RADOVIĆ:
UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
70 kn
Ulaznice
70,00 kn
“Uvijek će nam ostati ljubav” nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je smiješna i tužna priča o braku. 
 
Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere – sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom. 
 
S jedne strane autor stavlja inertnog, šarmantnog, neuhvatljivog sredovječnog sveučilišnog profesora Medu čija će pozicija biti vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu s druge strane suprotstavlja veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu – Jelenu koja zagazivši duboko u svoje četrdesete čvrsto odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Medu hvata paničan strah od promjena koje će uslijediti pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora.
“U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno”, kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset, pedeset godina može donijeti. Tako su kazališnom čarolijom Medo i Jelena dobili mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine. 
 
Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.
 
glume: Jelena Miholjević i Dražen Čuček
režija: Dario Harjaček
tekst: Miloš Radović
 
scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin
oblikovanje svjetla: Saša Mondecar
 
fotografija: A. Saška Mutić
šminka: Danijela Pavlek
tehničko vodstvo: Marko Crnčević
 
organizacija: Ružica Karmelić
odnosi s javnošću: Renata Kapicl
izvršna produkcija: Ana Vidović
 
produkcija: Teatar Rugantino
umjetnička ravnateljica: Gordana Gadžić
Popust pri kupnji ulaznica ostvaruju organizirane grupe s 20 ili više osoba (55 kn), umirovljenici i studenti (50 kn) te organizirane školske grupe s 20 ili više učenika (45 kn). Predstava se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde te uz obvezatno nošenje maski za lice te pridržavanje općih higijenskih mjera i fizičkog distanciranja.