Događanja

17.
listopada 2019.
Četvrtak u 20:00 sati
Velika dvorana

MERI CETINIĆ U LISINSKOM

Četvrtak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: RTL muzičko izdavaštvo d.o.o.
17,00 €
21,00 €
24,00 €
Ulaznice
17,00 €
21,00 €
24,00 €
Nakon više od 15 godina, skladateljica, kantautorica i instrumentalistica Meri Cetinić ponovo se vraća u Zagreb i zagrebačkoj publici. Pjevačka legenda i dobitnica Porina održat će veliki gala koncert uz goste: kćer Ivanu Burić, obrazovanu glazbenicu, i dvije klape.
 
Povodom 40 godina od albuma prvijenca, prodanog u dijamantnoj nakladi, i izdanja pjesme Četiri stađuna, splitska glazbenica izvest će najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere među kojima su More, Dome moj, Konoba, Zemlja dide mog, Samo simpatija, U prolazu, Ja sam žena i Potraži me u predgrađu.
 
Nakon svakog koncerta i susreta s publikom, ova je umjetnica, kako svjedoči, bogatija za emociju više. Iako pjeva od malena, ozbiljnije korake u svijetu glazbe Meri Cetinić  napravila je u grupi „More”. Prije toga pjevala je u dvjema splitskim grupama, „CHE” i „Delfini”. To je bilo kad je umjetnica završila Pedagošku akademiju i pohađala solo pjevanje. Na akademiji je Meri susrela Slobodana Kovačevića, koji joj je tada pokazao pjesmu More te su se dogovorili osnovati sastav „More”. To je bio njezin diskografski početak i prva pjesma koju je snimila.
 
Iako je na sceni 40 godina, Meri Cetinić kaže da joj nije dosta glazbe jer je to poziv koji traje zauvijek: “Glazba je divna jer što ti više njoj daješ, što je više poznaješ, ona ti više i pruža”.
 
Meri Cetinić u Lisinskom bit će koncert za pamćenje u kojem će zasigurno uživati sve generacije.