Događanja

23.
siječnja 2020.
Četvrtak u 19:30 sati
Velika dvorana

MAJSTORSKI CIKLUS
SO HRT-A
IVAN REPUŠIĆ, dirigent
ROMAN SIMOVIĆ, violina - RASPRODANO

Četvrtak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: HRT
5,00 € 37,67 kn
8,00 € 60,28 kn
Ulaznice
5,00 € 37,67 kn
8,00 € 60,28 kn
Simfonijski orkestar HRT-a
Ivan Repušić, dirigent
Roman Simović, violina
 
Program:
Maurice Ravel: La Valse
Sergej Prokofjev: 1. koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 19
Richard Strauss: Život junaka, simfonijska pjesma, op. 40
 
Briljantni virtuoz violine s urođenom muzikalnošću i neograničenom imaginacijom, Roman Simović, vraća se u Majstorski ciklus uz najuspješnijega hrvatskoga dirigenta danas u svijetu, maestra Ivana Repušića. Glazbenici sa stalnim angažmanima na mjestu koncert-majstora Londonskoga simfonijskog orkestra, odnosno šefa dirigenta Radijskog orkestra iz Münchena, udružuju snage na tom koncertu u Zagrebu.
Roman Simović predstavit će se kao solist u izvedbi Prvog koncerta za violinu i orkestar Sergeja Prokofjeva, a zatim preuzeti i ulogu koncertnog majstora u tumačenju simfonijske pjesme Richarda Straussa Život junaka. Nagađanja da je opsežna pedesetominutna simfonijska pjesma, u koju su upleteni citati njegovih prijašnjih djela skladateljeva autobiografija, Strauss je opovrgnuo riječima: „Ja nisam junak, nisam stvoren za bitku.” I premda ne znamo tko je junak Straussove poeme, znamo sigurno tko će biti junaci ove svirački zahtjevne i stilski posve raznolike koncertne večeri.
 
Izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatskoga radija.
 
Za umirovljenike, studente i skupne posjete (više od 15 ulaznica) odobravamo popust od 40 %. Osobama s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, odobravamo popust od 50 %.