Događanja

18.
siječnja 2020.
Subota u 20:00 sati
Mala dvorana

LUTZ HÜBNER: BOKSAČKO SRCE

Subota U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
70 kn
Ulaznice
70,00 kn
Iza naslova “Boksačko srce” nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo. 
 
Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života. 
 
Sjajan kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjelog bivšeg boksača, dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Filip Vidović koji se u zagrebačkom HNK proslavio glavnom ulogom u “Ciganinu, ali najljepšem” za koju je osvojio nekoliko glumačkih nagrada. 
 
Nudeći optimizam, ova predstava poziva gledatelje da i sami preispitaju svoja uvjerenja i spoznaje o vlastitim borbama u životu. 'Je li život borba?', 'Kada i kako se treba braniti?', 'Treba li, kako i kada napadati?', 'Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?'. Sva ta pitanja uz poneke odgovore Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu u “Boksačkom srcu”.
 
AUTORSKI TIM:
 
Glume: Marko Torjanac i Filip Vidović
 
Režija: Marko Torjanac
 
Tekst: Lutz Hübner
Prijevod: Jan Torjanac
Scenografija: Marko Torjanac
Završna slika: Nikola Plečko (Nik Titanik)
Kostimografija: Đurđa Janeš
Glazba: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla: Marko Torjanac
Oblikovanje zvuka: Damir Rončević
 
Dizajn: Tomislav Veltruski
Video: Hrvoje Felbar
Fotografija: Ivan Buvinić
 
Šminka: Danijela Pavlek
Tehničko vodstvo: Damir Rončević
Garderoba i rekvizita: Ivana Ravlić i Edina Ferenčić
 
Organizacija: Ružica Karmelić
Odnosi s javnošću: Renata Kapicl
Izvršna produkcija: Ana Vidović
 
Produkcija: Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino
 
Predstava je realizirana uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 
Popust pri kupnji ulaznica ostvaruju organizirane grupe s 20 ili više osoba (55 kn), umirovljenici i studenti (50 kn) te organizirane školske grupe s 20 ili više učenika (45 kn).