Događanja

05.
veljače 2020.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

LUKA ŠULIĆ - VIVALDI - THE FOUR SEASONS

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Predodrom d.o.o.
215 kn
245 kn
285 kn
345 kn
Ulaznice
215,00 kn
245,00 kn
285,00 kn
345,00 kn
Uživo u Zagrebu sa svojim novim izvanrednim glazbenim projektom! 
 
 
Luka Šulić jedan je od glazbenika koji uživaju najviše poštovanje na međunarodnoj glazbenoj sceni radi svoje virtuoznosti i strasti koju prenosi na svakom svojem nastupu.  Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua 2CELLOS, Luka Šulić vraća se svojim klasičnim korijenima sa svojim prvim samostalnim albumom za Sony Classical i novi projektom uživo kojim će turirati po svijetu. Zapravo, Luka Šulić bit će prvi glazbenik u povijesti koji će odsvirati Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" za solo violončelo.
 
Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedno od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album, dostupan od petka, 25. listopada, dramatična je interpretacija, Vivaldijeva Četiri godišnja doba i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.
Također, 20. rujna je SVJETSKA PREMIJERA video spota “La Primavera (Proljeće) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro.
 
“Vivaldijeva Četiri godišnja doba zavolio sam još kao dijete”, kaže Luka Šulić o svom najnovijem projektu, dodajući pritom: "Oduvijek samo želio to "remek-djelo odsvirati na violončelu, a jako volim nove izazove.”
U ovom baroknom remek-djelu, Luka Šulić spreman je prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka Četiri godišnja doba, snimka Luke Šulića bit će prva cjelovita verzija – njegovo mukotrpno djelo- koja ponovno osmišljava sva četiri koncerta Četiri godišnja doba za solistu violončela.
 
“Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces”, kaže Luka.  “Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek-djelo za violončelo prvi puta u povijesti.”
 
Rođen 25. kolovoza 1987. u Mariboru, u obitelji glazbenika, Luka u dobi od pet godina započinje svoje glazbeno obrazovanje s ocem čelistom, koji mu je bio prvi učitelj. Na Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu upisao se kako bi usavršio svoju tehniku. Školovanje prvo  nastavlja u Beču, a kasnije na prestižnoj Royal academy u Londonu. Cijenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, ubrzo je postao jedan od najpopularnijih mladih, klasičnih glazbenika koji je kao solist svirao u najznačajnijim klasičnim kazalištima širom svijeta, izvodeći komornu glazbu i suvremene skladbe u pratnji renomiranih svjetskih orkestara (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski komorni orkestar, Ruski simfonijski orkestra i mnogi drugi).
 
Godine 2009.godine osvojio je posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Također je 2011., zajedno s prijateljem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao 2Cellos, koji je vrlo brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvaljujući senzacionalnim interpretacijama i aranžmanima poznatih rock i pop pjesama.
 
Nakon što je posljednjih nekoliko godina nastupao u najvećim arenama i dvoranama diljem svijeta (od Royal Albert Halla u Londonu do Arene u Veroni, od slavne Sydneyske Opere do Radio City Music Halla u New Yorku i mnogim drugima), pored 2CELLOS projekta, Luka je odlučio započeti svoj novi projekt posvećen najutjecajnijim stranicama povijesti klasične glazbe, Četiri godišnja doba Vivaldija, remek-djelo u koje se zaljubio još u djetinjstvu i koje je pripremao više od 2 godine u originalnoj verziji za violončelo i orkestar.