Događanja

10.
listopada 2015.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM: STEPHEN KOVACEVICH - MAJSTOR KOJEM SE MORAMO DIVITI

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
160 kn
200 kn
Ulaznice
120,00 kn
160,00 kn
200,00 kn
Ciklus Lisinski subotom
 
Koncert u povodu umjetnikova 75. rođendana 
 
Od svoje jedanaeste godine, kad je debitirao, pijanist Stephen Kovacevich izgradio je respektabilnu karijeru tijekom koje je osvojio ljubitelje glazbe diljem svijeta. Koncertirao je u gotovo svim zemljama Europe, Sjedinjenim Američkim Državama, na Dalekom istoku, u Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Americi. Kao dirigent i pijanist ravnao je mnogim uglednim ansamblima, a osobito su vrijedne njegove suradnje s drugim vrhunskim solistima, kao što su Jacqueline du Pré, Martha Argerich, Steven Isserlis, Nigel Kennedy, Lynn Harrell, Sarah Chang, Gautier Capuçon, Renaud Capuçon i Emmanuel Pahud. S pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom taj veličanstveni glazbenik koji uživa nepodijeljeno divljenje kritike za interpretacije Beethovena, Brahmsa, Mozarta i Schuberta, proslavit će svoj 75. rođendan! Dakako, za klavirom!
 
"Kovacevich je majstor kojem se moramo diviti; vjeran duhu glazbe koju izvodi, no uvijek individualac. Njegovo pijanističko umijeće počiva na tonu oblikovanom poput skulpture, preuzimanju rizika, krajnjoj usredotočenosti i jedinstveno privlačnom dodiru klavijature."
The Observer
 
Program:
Stephen Kovacevich – The Past, The Pedals & The Future: A Life at the Keys - projekcija filma
 
*** 
F. Schubert: Moments Musicaux br.6 u As - duru D780
L. Van Beethoven: Šest Bagatela, Op.126 br. 1 & 6
L. Van Beethoven: Sonata za glasovir u As - duru Op. 110 br. 31 
 
***
F. Schubert: Sonata za glasovir u B - duru D960
 
***
Razgovor s umjetnikom
 
 
                 
10% na jednokratno plaćanje gotovinom. 20% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu). 20% popusta učenicima, studentima, umirovljenicima, članovima HAK-a, dosadašnjim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom, pretplatnicima ciklusa Lisinski Arioso, skupnim posjetama (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici, 2 sata prije koncerta uz predočenje odgovorajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Pretplatnici ciklusa Cristoforium i Pleyel Svetislava Stančića, uz predočenje iskaznice, ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznice. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!