Događanja

30.
listopada 2021.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
SUMI JO, sopran
LJUBOMIR PUŠKARIĆ, bariton
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
IVO LIPANOVIĆ, dirigent

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
17,00 €
23,00 €
28,00 €
Ulaznice
17,00 €
23,00 €
28,00 €
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, i identifikacijsku ispravu.
 
SUMI JO, sopran
LJUBOMIR PUŠKARIĆ, bariton
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
IVO LIPANOVIĆ, dirigent
 
Koncert ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje.
 
Program: 
Charles Gounod: Ainsi que la brise légère, valcer iz 2. čina opere Faust
Charles Gounod: Je veux vivre, arija Julije iz 1. čina opere Romeo i Julija
Vincenzo Bellini: Eccomi in lieta vesta... Oh! Quante volte, recitativ i romanca Giuliette iz 1. čina opere Capuleti i Montecchi
Giuseppe Verdi: Cortigiani, vil razza dannata, arija Rigoletta iz 2. čina opere Rigoletto
Giuseppe Verdi: Tutte le feste al tempio... Vendetta, duet Gilde i Rigoletta iz 2. čina opere Rigoletto
Pietro Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria Rusticana
Gioachino Rossini: Largo al factotum, kavatina Figara iz 1. čina opere Seviljski brijač
Giacomo Puccini: O mio babbino caro, arija Laurette iz 1. čina opere Gianni Schicchi
Gaetano Donizetti: O luce di quest' anima, arija Linde iz 1. čina opere Linda di Chamounix
 
Operna diva u Lisinskom! Sumi Jo je „ikona“ svjetskoga glazbenog kazališta i jedna od najpoznatijih koloraturnih sopranistica današnjice! Nimalo ne iznenađuje što je svaki susret s raskošnim glasom, snažnom umjetničkom osobnošću, muzikalnošću i profinjenim vokalnim umijećem ove pjevačice za sve ljubitelje vokalne umjetnosti i opere izniman doživljaj. Njezin predivan glas kristalne čistoće i jedinstvene, prepoznatljive boje, kao i bogatstvo repertoara – od ranobaroknih majstora, vrhunaca opernog stvaralaštva 19. i 20. stoljeća do skladbi suvremenih skladatelja, pa čak i popularne i crossover glazbe – čini je miljenicom i rado viđenom gošćom najpoznatijih svjetskih glazbenih pozornica. Otkad je diplomirala na Konzervatoriju Akademije Santa Cecilia u Rimu i debitirala kao Violetta u Traviati, sudjelovala je u velikim opernim projektima na gotovo svim paralelama i meridijanima, od Hamburga do Rio de Janeira, od Pariške opere do Buenos Airesa, od njujorškog Metropolitana do Bečke državne opere. Treba spomenuti i Grammyjem nagrađene zvučne zapise opere Krabuljni ples pod vodstvom Herberta von Karajana ili njezine interpretacije u zvjezdanoj postavi opere Žena bez sjene pod ravnanjem sir Georga Soltija uz Plácida Dominga.
 
U suradnji s maestrom Ivom Lipanovićem, temperamentnim i punokrvnim glazbenikom koji je u svojoj blistavoj karijeri ostvario niz opernih izvedbi i koncerata s najvećim hrvatskim i svjetskim opernim zvijezdama, nastup Sumi Jo bez sumnje je prvorazredni glazbeni događaj i jedinstvena prilika za susret s pjevačkom legendom koja oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa. Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.