Događanja

02.
svibnja 2022.
Ponedjeljak u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
JONATHAN NOTT, dirigent
- OTKAZANO

Ponedjeljak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Otkazano
Otkazano
Koncert je otkazan zbog otkazivanja cijele turneje orkestra. 
Povrat sredstava za kupljene ulaznice moguć je na mjestu gdje je ulaznica kupljena, u roku 60 dana od datuma otkazivanja koncerta, tj. od 9. ožujka 2022. godine.
 
Umjesto ovog otkazanog koncerta, pretplatnici ciklusa Lisinski subotom imaju mogućnost preuzimanja zamjenske ulaznice za novu spektakularnu izvedbu kantate Carmina Burana koja je na rasporedu 26. ožujka 2022. u 20 sati. Više o programu saznajte OVDJE
Molimo pretplatnike da svoju zamjensku ulaznicu preuzmu na blagajni Lisinskog najkasnije do subote, 19. ožujka 2022. 
 
U slučaju da neki pretplatnik ne želi zamjensku ulaznicu, omogućen je povrat novca za otkazani koncert koji pretplatnici ostvaruju na blagajni dvorane Lisinski najkasnije do 8. svibnja 2022., odnosno 60 dana od datuma otkazivanja koncerta.
Zahvaljujemo na razumijevanju. 
Vaš Lisinski
 
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
JONATHAN NOTT, dirigent
 
Program:
Claude Debussy: More, tri simfonijske skice za orkestar
Maurice Ravel: Valcer
Igor Stravinski: Posvećenje proljeća
 
Orkestrom mladih Gustav Mahler neće ravnati Myung-Whun Chung, kako je prvotno najavljeno, već Jonathan Nott.
 
Među najprominentnijim i najzanimljivijim dirigentima današnjice, novi šef dirigent svjetski poznatog Orkestra romanske Švicarske Jonathan Nott vjerojatno je najfascinantniji! Njegov jedinstveni talent objedinjuje gotovo nespojive suprotnosti: duboku emotivnost i izuzetne intelektualne sposobnosti, što mu omogućuje da slušateljstvo vodi na glazbena putovanja koja obuhvaćaju ogromnu skalu ljudskih i umjetničkih iskustava. U Japanu, gdje već više od 13 godina obnaša dužnost šefa dirigenta Tokijskog simfonijskog orkestra, zahvaljujući svojoj intenzivnoj i eksplozivnoj umjetničkoj auri, Jonathan Nott uživa status usporediv s onim tamošnjih pop-zvijezda!
 
Vrhunski Orkestar mladih Gustav Mahler osnovan je na poticaj slavnog Claudija Abbada, a danas je jedan od vodećih i nedvojbeno najboljih orkestara mladih u svijetu. Izvrsnost i najvišu umjetničku kvalitetu umjetnika potvrdit će i čudesni program koncerta. S posvećenjem proljeća Stravinskog, okupani u Debussyjevu moru, uz Ravelov valcer želimo svima bolji svijet u boljoj budućnosti koju svi sanjamo, a mi zajedno s vama i umjetnicima u programu Lisinski subotom pokušavamo i ostvariti.
 
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice. Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.