Događanja

28.
rujna 2024.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ORCHESTRE DES CHAMPS ELYSÉES
PHILIPPE HERREWEGHE, dirigent

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Ulaznice
Upis pretplate
ORCHESTRE DES CHAMPS ELYSÉES
PHILIPPE HERREWEGHE, dirigent
U spomen na 200. godišnjicu rođenja Antona Brucknera
 
Anton Bruckner: Osma simfonija u c-molu, WAB 108
 
Ovjenčan nizom priznanja i nagrada i smatran jednim od najvećih dirigenata današnjice, Philippe Herreweghe vraća se u Hrvatsku sa svojim ansamblom Orchestre des Champs-Élysées koji je utemeljio 1991. godine. Philippe Herreweghe neumorni je promicatelj glazbe temeljene na suradnji muzikologije i izvedbene umjetnosti. Još od osnivanja Collegium Vocale Gent, ansambla s kojim se proslavio diljem svijeta, Herreweghe potiče na uvijek novo čitanje, promišljanje i sviranje mahom stare glazbe. Protekle koncertne sezone gostovao je s Mozartovim Rekvijemom i Bachovom Mukom po Mateju.
 
No nama će u Zagrebu ponuditi nešto posve novo: Brucknera! Imajući na umu da je Orchestre des Champs-Élysées sastavljen od iznimno motiviranih i entuzijastičnih glazbenika koji sviraju na originalnim instrumentima, vjerujemo da će Brucknerova Osma simfonija – golema glazbena građa koja fascinira bogatstvom melodijskih tema i harmonijskom strukturom – zazvučati uistinu posebno. To je jedinstvena prilika ne samo za zagrebačku nego i za publiku iz cijele zemlje, pa i regije, da čuje lovorikama ovjenčan ansambl i dirigenta te pruži priliku Antonu Bruckneru da je osvoji svojim monumentalnim djelom.
Cijene pretplate: 300,00 € / 270,00 € / 240,00 € Moguća obročna otplata do 6 rata. POPUSTI: 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta); 20 % popusta za pretplatnike sezone 2023./2024.; 30 % popusta za osobe s invaliditetom uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu); paket pretplatničkih ulaznica ciklusa Lisinski subotom i Lisinski da camera (Pretplata Lisinski+): 350,00 € / 320,00 € / 290,00 € Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Prodaja pretplate započinje u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Pretplatnici sezone 2023./2024. mogu kupiti pretplate po povlaštenim cijenama i sačuvati svoja mjesta isključivo u razdoblju od 20. svibnja do 21. lipnja 2024. Poslije tog razdoblja moći će kupiti pretplatu u redovnoj prodaji po povlaštenoj cijeni, ali im dosadašnja mjesta ne mogu biti zajamčena. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja 2024. Prodaja pretplate nakon ljetne stanke nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna i traje do subote, 28. rujna 2024. na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.