Događanja

04.
studenoga 2017.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
HARMONIJA DISONANCE: TRAGOM TRADICIJSKIH PJEVANJA

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
70 kn
110 kn
140 kn
Ulaznice
70,00 kn
110,00 kn
140,00 kn
Harmonija disonance: Tragom tradicijskih pjevanja
 

Muzička akademija
Studij dizajna/Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

Prvi će put u povijesti arhaični napjevi hrvatskoga naroda biti predstavljeni u sklopu visokoškolske glazbene ustanove. Ojkavica, rera, ganga te drugi tradicijski napjevi zaorit će Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog u izvedbi studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Da ne ostane sve samo na tradiciji, studenti jazz modula Muzičke akademije drevne će napjeve odjenuti u novo ruho improvizacijskog džezističkog izričaja.

Koncert Harmonija disonance nastao je kao rezultat umjetničkog istraživanja i novih studijskih sadržaja i programa na Muzičkoj akademiji. Za razliku od dosadašnjeg koncertnog repertoara koji su ansambli Muzičke akademije predstavljali u sklopu ciklusa Lisinski subotom, Harmonija disonance programski je iskorak u zapostavljenu i neistraženu sferu hrvatskoga tradicijskog pjevanja. Etnomuzikolozi Joško Ćaleta i Mojca Piškor,  saksofonist Saša Nestorović te aranžer Zoran Ščekić potpisuju ovaj jedinstveni projekt i uzbudljiv koncertni doživljaj.

***CIJENE PRETPLATNIČKIH ULAZNICA***

DOSADAŠNJI PRETPLATNICI CIKLUSA LISINSKI SUBOTOM:
1.250,00 kn / 1.050,00 kn / 950,00 kn
 
REDOVNA CIJENA PRETPLATNIČKIH ULAZNICA:
1.600,00 kn / 1.400,00 kn / 1.200,00 kn
 
POPUSTI se ostvaruju na blagajni Lisinskog i vrijede isključivo za redovne cijene pretplate Lisinski subotom (1.600 kn/ 1.400 kn/ 1.200 kn):
10% popusta za studente, učenike, umirovljenike
20% popusta za članove HAK-a
30% popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u
pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu)
Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice osim za
osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju.
Popusti se ne zbrajaju!
Na ukupan iznos računa odobrava se 10% popusta za
jednokratno plaćanje gotovinom.
Moguća obročna otplata u šest rata.
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!