Događanja

04.
prosinca 2023.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

LEONARDO,
baletno glazbena predstava

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Zaklada Vrt plavih ruža
15,00 €
Ulaznice
15,00 €
Predstava „Leonardo“ je jedinstvena predstava ove vrste gdje je balet, kao središnji element, ukomponiran s vokalnom interpretacijom i glumom. Redatelj i koreograf je mladi i talentirani Kevin Arduini koji je osmislio i ostvario predstavu koja govori o životnom putu Leonarda da Vincija, genija renesanse, o proučavanjima kojima se intenzivno bavio i, iznad svega, o nastanku njegovih poznatih umjetničkih djela. 
 
Predstava je podijeljena u dva čina s 20 koreografskih slika povezanih likom majke koja je nedostajala u Leonardovu životu, a snažno je prisutna u njegovim umjetničkim djelima. 
 
Na sceni nastupa više od 40 umjetnika kazališne družine Nestor Theater Company kojoj je međunarodna zaklada Il Giardino delle Rose Blu Onlus povjerila ostvarenje ove predstave, kojom ujedno obilježavamo 30 godina od prvog dolaska don Ermanna D'Onofria, osnivača Zaklade, u humanitarnu akciju u Republici Hrvatskoj.
Cijena ulaznice za osobe mlađe od 14 godina i za studente iznosi 8 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.