Događanja

02.
travnja 2022.
Subota u 20:00 sati
Velika dvorana

LAIBACH
MI SMO NAROD
WIR SIND DAS VOLK

Subota U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
27,00 € 203,43 kn
33,00 € 248,64 kn
40,00 € 301,38 kn
Ulaznice
27,00 € 203,43 kn
33,00 € 248,64 kn
40,00 € 301,38 kn
Laibach predstavlja uzbudljivi projekt 'Wir sind das Volk' u Lisinskom! 
 
Legendarna slovenska grupa Laibach u - kao i uvijek - najoriginalnijem izdanju!
 
Radi se o fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta, jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije. 
 
Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će 'Wir sind das Volk' izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe. 
 
Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo ogromno zanimanje publike, kratko su nam rekli na što da se publika pripremi: „Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.“
 
Apolitično-politički mjuzikl Wir sind das Volk/Mi smo narod okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera. 
 
“Čim se pojavi riječ ‘Volk’ (narod, puk, nacija) postajem sumnjičav”, objasnio je Heiner Müller 1990. godine.
Premijera ovog projekta održana je u kazalištu HAU u Berlinu (Hebbel am Ufer) 8. veljače 2020., nakon čega su uslijedile još dvije izvedbe prije nego što je epidemija obustavila projekt.
 
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Laibach će sada, zajedno s gostima, prvi puta u Hrvatskoj, tom predstavom uprizoriti nešto manje od dva sata "domoljubne zabave".
 
Dobrodošli u ponor nacije, poručuje Laibach! 
 
Sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.
50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice.