Događanja

13.
svibnja 2018.
Nedjelja u 19:30 sati
Velika dvorana

LADO - IDEJU REGRUTI

Nedjelja U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
80 kn
100 kn
120 kn
Ulaznice
80,00 kn
100,00 kn
120,00 kn
Ideju regruti
 
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nacionalni je profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
 
Plesni program „Ideju regruti“ prikazuje koreografije iz različitih dijelova Hrvatske te na repertoar Ansambla LADO prvi put donosi pjesme i plesove Hrvata u Češkoj, mjesta Orlec na otoku Cresu i Jezera na otoku Murteru. Nazvan je prema istoimenoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana kojom završava prvi dio koncerta.

U 69 godina postojanja, Ansambl LADO je održao preko 5000 koncerata na gotovo svim kontinentima i osvojio brojne nagrade. Mnogi LADO nazivaju „putujućim muzejom“ jer osim vrhunske izvedbe, umjetnici Ansambla na pozornici prikazuju i jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote od kojih su neke stare i više od stotinu godina.

Popust od 20 % na cijenu ulaznice ostvaruju: učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, članovi KUD-ova i zaposlenici Ansambla LADO.