Događanja

05.
listopada 2023.
Četvrtak u 20:00 sati
Velika dvorana

JUMBO BIG BAND

Četvrtak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Cantus d.o.o. i Hrvatsko društvo skladatelja
15,00 €
Ulaznice
15,00 €
Jedinstveni projekt „Jumbo Big Band“, u suradnji Jazz ciklusa HRT-a i Festivala JazzHR, na pozornicu združuje tri jazz orkestra nacionalnih radio-televizijskih kuća Hrvatske, Srbije i Slovenije pod ravnanjem austrijskog dirigenta Sigija Feigla: Jazz orkestar HRT-a, Big Bend RTS i Big Band RTV Slovenija napokon će doživjeti svoju turneju koja se trebala održati 2020. godine. Prije zagrebačkog nastupa očekuje ih koncert u Beogradu, a turneju završavaju u Ljubljani.
 
Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (utemeljen u sezoni 1946./1947.) i druga dva orkestra ubrajaju se među najstarije i najeminentnije radijske jazz orkestre u Europi: Big Band Radio-televizije Slovenije kontinuirano djeluje od 1945., a Big Band Radio Televizije Srbije osnovan je 1948. godine. Sva tri orkestra imaju i zajedničku povijest koncertiranja: 1989. godine zajedno su nastupili u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, što je bio i prvi u povijesti zabilježen nastup tri big banda na istoj pozornici.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike te za grupe od pet ili više osoba iznosi 7,50 eura. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.