Događanja

30.
studenoga 2023.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

JOHN LENNON’S IMAGES

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Zaklada Vrt plavih ruža
15,00 €
Ulaznice
15,00 €
U ovoj predstavi radnja se odvija na krovovima Londona. Od samoga početka projicira se putovanje satkano slikama i snažnim, neizbrisivim sjećanjima. Očima Johna Lennona i kroz tekstove njegovih pjesama vidjet ćemo uzbudljive i teške trenutke njegova života.
 
Plesači interpretiraju trenutke proživljene u mislima pjevača, sjećanja sazdana od ljudi, slika, osjećaja, boja, emocija utisnutih u njegov um koji su, pretočeni u umjetnost, promijenili povijest glazbe u svijetu.
 
Glumac u ulozi Lennona vodi koreografiju, otvara se gledateljstvu, priča i iz dubine duše interpretira stihove i misli kantautora. Glazbenici predstavljaju grupu The Beatles.
 
Predstava ujedno predstavlja osudu rasizma, to je himna slobodi, miru i bratstvu među svim ljudima, himna društveno-kulturnom eksperimentu s kojim su se Beatlesi sve više zbližavali mijenjajući uvriježene načine razmišljanja, običaje, viđenja i mijenjajući u to vrijeme uobičajene načine percipiranja svijeta i ljudi. 
Cijena ulaznice za osobe mlađe od 14 godina i za studente iznosi 8 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.